Overslaan en naar de inhoud gaan

Armoede Maastricht: 1 op 7 huishoudens onder minimum

Geplaatst opdonderdag 17 december 2015 - 6:49

Het armoedeprobleem in Maastricht blijft fors groeien. Eén op de zeven huishoudens in de stad van 'sjiek en sjoen' bivakkeert inmiddels op of onder het sociaal minimum.

Wethouder André Willems bestempelt de situatie als 'ernstig, zorgwekkend en onacceptabel.'

Tienduizend huishoudens
Willems, als wethouder namens de Seniorenpartij verantwoordelijk voor het lokaal armoedebeleid, wijst erop dat Maastricht al enkele jaren flinke sprongen maakt op de landelijke armoedelijst. Actuele cijfers wijzen uit dat nu bijna tienduizend huishoudens in de provinciehoofdstad - vaak langdurig - op, rond of onder de armoedegrens leven. "Daarmee zitten we als gemeente nu zelfs boven het landelijk gemiddelde."

Uitkeringen
Net als in veel andere steden wordt die toename ook in Maastricht vooral veroorzaakt door een gestage groei van het aantal uitkeringsgerechtigden. Het gaat dan niet alleen om mensen zonder werk, maar ook om bijvoorbeeld ouderen die alleen van een AOW-uitkering rond moeten komen.

De alarmerende ontwikkelingen zijn reden voor het stadsbestuur om vanaf volgende maand jaarlijks bijna een miljoen euro extra te investeren in de aanpak van het armoedeprobleem.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bijna 700 mensen aan de slag via Podium24
Weinig werkende bijstandsontvangers in Maastricht
brief, post, mailbox, brievenbus
Pijnlijke misser: AOW-brief aan overledene
'Rijke ouderen hebben geen AOW nodig'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen