Overslaan en naar de inhoud gaan

Armoede Maastricht: 1 op 7 huishoudens onder minimum

Geplaatst opdonderdag 17 december 2015 - 6:49

Het armoedeprobleem in Maastricht blijft fors groeien. Eén op de zeven huishoudens in de stad van 'sjiek en sjoen' bivakkeert inmiddels op of onder het sociaal minimum.

Wethouder André Willems bestempelt de situatie als 'ernstig, zorgwekkend en onacceptabel.'

Tienduizend huishoudens
Willems, als wethouder namens de Seniorenpartij verantwoordelijk voor het lokaal armoedebeleid, wijst erop dat Maastricht al enkele jaren flinke sprongen maakt op de landelijke armoedelijst. Actuele cijfers wijzen uit dat nu bijna tienduizend huishoudens in de provinciehoofdstad - vaak langdurig - op, rond of onder de armoedegrens leven. "Daarmee zitten we als gemeente nu zelfs boven het landelijk gemiddelde."

Uitkeringen
Net als in veel andere steden wordt die toename ook in Maastricht vooral veroorzaakt door een gestage groei van het aantal uitkeringsgerechtigden. Het gaat dan niet alleen om mensen zonder werk, maar ook om bijvoorbeeld ouderen die alleen van een AOW-uitkering rond moeten komen.

De alarmerende ontwikkelingen zijn reden voor het stadsbestuur om vanaf volgende maand jaarlijks bijna een miljoen euro extra te investeren in de aanpak van het armoedeprobleem.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bijna 700 mensen aan de slag via Podium24
Weinig werkende bijstandsontvangers in Maastricht
brief, post, mailbox, brievenbus
Pijnlijke misser: AOW-brief aan overledene
'Rijke ouderen hebben geen AOW nodig'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen