Overslaan en naar de inhoud gaan

Armlastig Roda JC krijgt voordeel van de twijfel

Geplaatst opwoensdag 10 september 2014 - 11:10

Roda JC komt momenteel 1,2 miljoen euro tekort. Dit seizoen zijn er 8,1 miljoen euro aan uitgaven tegenover 6,9 miljoen euro aan inkomsten. De KNVB vindt dit toch geen reden om de club onder curatele te stellen.

De voetbalbond gaat ervan uit dat de degradant kan voldoen aan de lopende financiële verplichtingen. Daarom plaatst de KNVB Roda JC in de veilige categorie 2. De club lichtte maandagavond de begroting toe tijdens een commissievergadering van de gemeente Kerkrade.

Huurachterstand
Wethouder Schneider complimenteerde Roda JC over de strategie na het rampzalige seizoen waarin de geel-zwarten voor het eerst degradeerden naar de eerste divisie. Zo is de huurachterstand voor gebruik van het Parkstad Limburg Stadion geslonken van 7 ton naar 80.000 euro. De volgende betaling moet in januari worden voldaan.

Ondanks de sportieve teloorgang laat het publiek de club niet in de steek. De seizoenkaartenteller staat op ruim 6.500 jaarkaarthouders. Dat is ruim boven de begrote verwachting.

Als Roda JC niet weet te promoveren, wordt de begroting verder naar beneden bijgesteld. Bij een terugkeer volgend seizoen in de eredivisie wil Roda JC de extra inkomsten gebruiken voor een structureel sluitende begroting.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roda JC eert trouwe aanhang
Roda-directeur: 'Geen promotie, dan minder huur'
Roda wint met hangen en wurgen
College Kerkrade weer bereid Roda te helpen
Oppositie Kerkrade erg kritisch over hulpplan Roda
Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen