Overslaan en naar de inhoud gaan

Armitstead wint Boels Hills Classic

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 16:56

De Britse wielrenster Lizzie Armitstead heeft de twaalfde editie van de Boels Hills Classic gewonnen.

In de straten van Berg en Terblijt was de renster van de Limburgse formatie Boels Dolmans de snelste in een kopgroep van vijf. Tweede werd Emma Johansson, winnares van vorig jaar, voor de Poolse Katarzyna Niewiadoma. Sabrina Stultiens uit Meijel eindigde als vierde. Zij won het bergklassement.

Vroege ontsnapping
Stultiens reed een sterke koers door de Limburgse heuvels. De 21-jarige renster zat mee in de vroege ontsnapping, die op zo'n 25 kilometer voor de streep werd ingelopen door een selecte groep. Daarna sprong Stultiens opnieuw mee toen Johansson en Armitstead aanvielen op de beklimming van de Cauberg. In de sprint kwam ze net te kort voor het podium, maar de renster van Liv Plantur won wel het bergklassement.

Lees zaterdag een uitgebreid verslag over de Boels Hills Classic in Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Armitstead weer de sterkste in Boels Hills Classic
Knieblessure houdt Stultiens uit Hills Classic
Armitstead wint Boels Hills Classic 29 mei 2015
Boels trekt stekker uit Hills Classic
Stultiens uit Meijel tiende in zware veldrit in Namen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen