Overslaan en naar de inhoud gaan

Arion trekt in grensoverschrijdend pand op Avantis

Geplaatst opvrijdag 22 september 2017 - 19:26

Arion is begonnen met de verhuizing naar een nieuw pand op industrieterrein Avantis in Heerlen. Het nieuwe pand is gebouwd op de grens van Nederland en Duitsland.

Het bedrijf, dat producten voor de zorg maakt, is vier jaar in de weer geweest met de voorbereidingen en de bouw van het grensoverschreidend pand. Dat komt volgens eigenaar Erik Joosten door de ligging.

Grens
"De grens loopt precies door ons gebouw. Daardoor moeten we voldoen aan de Nederlandse en Duitse wetten." Veel tijd is volgens Joosten gestoken in overleg met autoriteiten. "Zo heeft de Duitse brandweer andere eisen dan de Nederlandse."

Duitse markt
Arion heeft gekozen voor een grensoverschrijdend pand omdat dat fiscaal aantrekkelijk kan zijn. Maar het bedrijf denkt nu ook een betere ingang op de Duitse markt hebben. "Daarnaast kunnen we makkelijker Duitse medewerkers aantrekken", aldus Joosten. "Die willen niet over de grens werken. Bij ons kunnen ze werken in ons Duitse bedrijf."

Swash
Bij Arion werken in Limburg 100 mensen. Het heeft ook verschillende locaties in andere landen. Het is bekend geworden door Swash. Daarmee kunnen mensen gewassen worden zonder water. Het maakt ook hulpmiddelen om steunkousen aan te trekken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen