Overslaan en naar de inhoud gaan

Arion trekt in grensoverschrijdend pand op Avantis

Geplaatst opvrijdag 22 september 2017 - 19:26

Arion is begonnen met de verhuizing naar een nieuw pand op industrieterrein Avantis in Heerlen. Het nieuwe pand is gebouwd op de grens van Nederland en Duitsland.

Het bedrijf, dat producten voor de zorg maakt, is vier jaar in de weer geweest met de voorbereidingen en de bouw van het grensoverschreidend pand. Dat komt volgens eigenaar Erik Joosten door de ligging.

Grens
"De grens loopt precies door ons gebouw. Daardoor moeten we voldoen aan de Nederlandse en Duitse wetten." Veel tijd is volgens Joosten gestoken in overleg met autoriteiten. "Zo heeft de Duitse brandweer andere eisen dan de Nederlandse."

Duitse markt
Arion heeft gekozen voor een grensoverschrijdend pand omdat dat fiscaal aantrekkelijk kan zijn. Maar het bedrijf denkt nu ook een betere ingang op de Duitse markt hebben. "Daarnaast kunnen we makkelijker Duitse medewerkers aantrekken", aldus Joosten. "Die willen niet over de grens werken. Bij ons kunnen ze werken in ons Duitse bedrijf."

Swash
Bij Arion werken in Limburg 100 mensen. Het heeft ook verschillende locaties in andere landen. Het is bekend geworden door Swash. Daarmee kunnen mensen gewassen worden zonder water. Het maakt ook hulpmiddelen om steunkousen aan te trekken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen