Overslaan en naar de inhoud gaan

Arcus moet onverwacht vele miljoenen bezuinigen

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 16:14

Arcus moet de komende tijd fors bezuinigen. Reden is een onverwacht grote daling van het leerlingenaantal bij het Regionaal Opleidingscentrum met de hoofdvestiging in Heerlen.

Verwacht was dat het aantal leerlingen dit jaar 1,75 procent minder zou zijn dan het voorgaande jaar. Dit blijkt nu maar liefst 7 procent te zijn. De reden van deze daling is onbekend en wordt onderzocht.

Zeven miljoen
Het betekent dat er de komende drie jaar een tekort van zeven miljoen is dat moet worden weggewerkt. Arcus gaat hiervoor een ombuigingsprogramma opstellen, waarin in ieder geval een daling van het onderwijzend en ondersteunend personeel, inclusief het management, is opgenomen.

Contracten
Volgens Nico de Vrede en Hans Meijer van het college van bestuur gaat dat bijvoorbeeld door middel van aangepaste pensioenregelingen of het niet verlengen van tijdelijke contracten. Gedwongen ontslagen zijn volgens hen vooralsnog niet aan de orde. Ze benadrukken dat er “zeker niet bezuinigd” wordt op het onderwijs zelf of al ingezette onderwijsvernieuwing.

De reguliere mbo-opleidingen van Arcus zijn gecentreerd in de regio Parkstad en Sittard-Geleen. Arcus telt ruim zesduizend leerlingen en er werken elfhonderd mensen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: Leerlingen krijgen les in koken met stikstof (22 nov 2016)
Leerlingen krijgen les in koken met stikstof
Arcus en Leeuwenborgh willen fuseren
Straaljager in stukken op vliegveld Beek
Zeven ton voor Foodlab Limburg: meer opleidingen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen