Overslaan en naar de inhoud gaan

Arcus moet onverwacht vele miljoenen bezuinigen

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 16:14

Arcus moet de komende tijd fors bezuinigen. Reden is een onverwacht grote daling van het leerlingenaantal bij het Regionaal Opleidingscentrum met de hoofdvestiging in Heerlen.

Verwacht was dat het aantal leerlingen dit jaar 1,75 procent minder zou zijn dan het voorgaande jaar. Dit blijkt nu maar liefst 7 procent te zijn. De reden van deze daling is onbekend en wordt onderzocht.

Zeven miljoen
Het betekent dat er de komende drie jaar een tekort van zeven miljoen is dat moet worden weggewerkt. Arcus gaat hiervoor een ombuigingsprogramma opstellen, waarin in ieder geval een daling van het onderwijzend en ondersteunend personeel, inclusief het management, is opgenomen.

Contracten
Volgens Nico de Vrede en Hans Meijer van het college van bestuur gaat dat bijvoorbeeld door middel van aangepaste pensioenregelingen of het niet verlengen van tijdelijke contracten. Gedwongen ontslagen zijn volgens hen vooralsnog niet aan de orde. Ze benadrukken dat er “zeker niet bezuinigd” wordt op het onderwijs zelf of al ingezette onderwijsvernieuwing.

De reguliere mbo-opleidingen van Arcus zijn gecentreerd in de regio Parkstad en Sittard-Geleen. Arcus telt ruim zesduizend leerlingen en er werken elfhonderd mensen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Leerlingen krijgen les in koken met stikstof (22 nov 2016)
Leerlingen krijgen les in koken met stikstof
Arcus en Leeuwenborgh willen fuseren
Straaljager in stukken op vliegveld Beek
Zeven ton voor Foodlab Limburg: meer opleidingen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen