Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Arcus en L1 intensiveren samenwerking

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 9:29

De regionale omroep L1 en het Arcus College intensiveren hun samenwerking.

Stages van mbo-studenten audio-visuele vormgeving worden opgenomen in het onderwijsprogramma. Zo draaien Arcus-studenten in december mee in de actie L1 Samen voor de Voedselbank.

Deadlines
De stap volgt na succesvolle samenwerking tijdens Cultura Nova in Heerlen. Daar maakten de studenten al reportages voor de verschillende platforms van de regionale omroep. "Wat we terugkrijgen van studenten, is dat ze vooral waarderen dat het nu 'voor het echt' is", zo zegt docent Bas Sterenberg. "Je hebt te maken met deadlines", vult studente Ymeja Klopman aan. "Een reportage moet voor half vijf af zijn. Die druk is heel anders dan wat wij gewend zijn in onze opleiding, en dat is super."

Video: L1

Prachtige kans
De mbo-opleiding wil studenten meer in contact brengen met bedrijven en instelling waar ze later gaan werken. "Dat staat in onze visie", zo zegt opleidingsmanager Mieke van de Warenburg. "We willen zoveel mogelijk beroepsgericht opleiden. De samenwerking met L1 is daarom een prachtige kans."

Maatschappelijke betrokkenheid
Voor regionale omroep L1 speelt vooral de maatschappelijke betrokkenheid. "We zijn natuurlijk een nieuwsorganisatie, maar we zien onze verantwoordelijkheid als publieke omroep iets breder", zo zegt dagchef Lody Trepels van L1. "We kunnen ook op andere gebieden relevant zijn voor Limburg, zoals bijvoorbeeld in de samenwerking met opleidingen. Daar past dit project met Arcus College."

Het project L1 Samen voor de Voedselbank loopt van 5 -13 december. Filmpjes van de Arcus-studenten zijn te zien in de TV-uitzending van L1, en de online platforms L1 en 1Limburg.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen