Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Arcus en L1 intensiveren samenwerking

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 9:29

De regionale omroep L1 en het Arcus College intensiveren hun samenwerking.

Stages van mbo-studenten audio-visuele vormgeving worden opgenomen in het onderwijsprogramma. Zo draaien Arcus-studenten in december mee in de actie L1 Samen voor de Voedselbank.

Deadlines
De stap volgt na succesvolle samenwerking tijdens Cultura Nova in Heerlen. Daar maakten de studenten al reportages voor de verschillende platforms van de regionale omroep. "Wat we terugkrijgen van studenten, is dat ze vooral waarderen dat het nu 'voor het echt' is", zo zegt docent Bas Sterenberg. "Je hebt te maken met deadlines", vult studente Ymeja Klopman aan. "Een reportage moet voor half vijf af zijn. Die druk is heel anders dan wat wij gewend zijn in onze opleiding, en dat is super."

Video: L1

Prachtige kans
De mbo-opleiding wil studenten meer in contact brengen met bedrijven en instelling waar ze later gaan werken. "Dat staat in onze visie", zo zegt opleidingsmanager Mieke van de Warenburg. "We willen zoveel mogelijk beroepsgericht opleiden. De samenwerking met L1 is daarom een prachtige kans."

Maatschappelijke betrokkenheid
Voor regionale omroep L1 speelt vooral de maatschappelijke betrokkenheid. "We zijn natuurlijk een nieuwsorganisatie, maar we zien onze verantwoordelijkheid als publieke omroep iets breder", zo zegt dagchef Lody Trepels van L1. "We kunnen ook op andere gebieden relevant zijn voor Limburg, zoals bijvoorbeeld in de samenwerking met opleidingen. Daar past dit project met Arcus College."

Het project L1 Samen voor de Voedselbank loopt van 5 -13 december. Filmpjes van de Arcus-studenten zijn te zien in de TV-uitzending van L1, en de online platforms L1 en 1Limburg.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen