Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Arcus en L1 intensiveren samenwerking

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 9:29

De regionale omroep L1 en het Arcus College intensiveren hun samenwerking.

Stages van mbo-studenten audio-visuele vormgeving worden opgenomen in het onderwijsprogramma. Zo draaien Arcus-studenten in december mee in de actie L1 Samen voor de Voedselbank.

Deadlines
De stap volgt na succesvolle samenwerking tijdens Cultura Nova in Heerlen. Daar maakten de studenten al reportages voor de verschillende platforms van de regionale omroep. "Wat we terugkrijgen van studenten, is dat ze vooral waarderen dat het nu 'voor het echt' is", zo zegt docent Bas Sterenberg. "Je hebt te maken met deadlines", vult studente Ymeja Klopman aan. "Een reportage moet voor half vijf af zijn. Die druk is heel anders dan wat wij gewend zijn in onze opleiding, en dat is super."

Video: L1

Prachtige kans
De mbo-opleiding wil studenten meer in contact brengen met bedrijven en instelling waar ze later gaan werken. "Dat staat in onze visie", zo zegt opleidingsmanager Mieke van de Warenburg. "We willen zoveel mogelijk beroepsgericht opleiden. De samenwerking met L1 is daarom een prachtige kans."

Maatschappelijke betrokkenheid
Voor regionale omroep L1 speelt vooral de maatschappelijke betrokkenheid. "We zijn natuurlijk een nieuwsorganisatie, maar we zien onze verantwoordelijkheid als publieke omroep iets breder", zo zegt dagchef Lody Trepels van L1. "We kunnen ook op andere gebieden relevant zijn voor Limburg, zoals bijvoorbeeld in de samenwerking met opleidingen. Daar past dit project met Arcus College."

Het project L1 Samen voor de Voedselbank loopt van 5 -13 december. Filmpjes van de Arcus-studenten zijn te zien in de TV-uitzending van L1, en de online platforms L1 en 1Limburg.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen