Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Arcus College verwijt zichzelf zesjesmentaliteit

Geplaatst opdinsdag 26 juli 2016 - 6:36

Het Arcus College wil dat meer leerlingen de opleiding met een diploma verlaten. Het aantal jongeren dat uitvalt, is te groot.

In 2014 slaagde iets meer dan 66 procent van de leerlingen van het regionaal opleidingscentrum in Heerlen, bijna 7 procent minder dan het landelijk gemiddelde.

'Meer uit de kast halen'
Op de meeste gebieden beantwoordt de opleiding weliswaar aan de norm die de inspectie stelt, vertelt Jos Jongen van het college van bestuur van Arcus. "Maar we zitten wat betreft rendement wel onder de landelijke norm. We gaan te vaak voor de voldoende, terwijl we gewoon goed onderwijs moeten aanbieden. We moeten meer uit de kast halen."

Harde noten gekraakt
In het strategisch beleidsplan voor de komende vier jaar worden harde noten gekraakt. Uit een enquête van de jongerenorganisatie voor het beroepsonderwijs uit 2014 wordt duidelijk dat de tevredenheid van Arcus- studenten lager is dan van studenten bij andere instellingen, in 2016 was deze gemiddeld. Uit een zelfevaluatie blijkt bovendien dat Arcus te weinig kritisch is op zijn prestaties.

In het verleden werd de oorzaak van die lagere prestaties gelegd bij invloeden van buitenaf, zoals de sociaal-economische achtergrond van de jongeren, vertelt Jongen. "Dat is geen goed excuus. We hebben te weinig naar onszelf gekeken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Arcus College te klein of niet? Veel discussie
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Moslima doet nog geen aangifte tegen Arcus College
Primeur: Studenten Arcus spelen voorstelling op Cultura Nova
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen