Boek Jan Stuyt

Heerlen looft architect Jan Stuyt met boek en expositie

In de archeologische schatkamer De Vondst in Heerlen is een tentoonstelling te zien over de bouwwerken en invloeden van architect Jan Stuyt.

Ontwerp  van Jan Stuyt in de wijk Molenberg in Heerlen
Plannen voor museum architect Jan Stuyt

Architect Jan Stuyt heeft een grote stempel gedrukt op de voormalige mijnstreek. Stuyt bouwde kerken, scholen, mijnwerkerskolonie├źn en directeursvilla's.

Architect Pierre Cuypers aan zijn werktafel (02 mrt 2021)
Honderd jaar na overlijden Cuypers: 'Meer dan een architect'

Architect en rijksbouwmeester Pierre Cuypers is woensdag precies honderd jaar geleden overleden.

Architect Pierre Cuypers aan zijn werktafel (02 mrt 2021)
Roem Pierre Cuypers reikt ook 100 jaar na zijn dood nog ver

Op woensdag 3 maart 2021 is het precies 100 jaar geleden dat de beroemde Roermondse architect Pierre Cuypers overleed. Ter gelegenheid daarvan gaat in Roermond nu het Cuypersjaar van start.

'Limburgse huizen zijn niet hittebestendig'

De meeste huizen in Limburg zijn niet hittebestendig. Mensen doen er met deze hitte vanalles aan om het binnenshuis zo koel mogelijk te houden, maar vaak lukt dat niet.

Video: Wachtkamer Pierre Cuypers in Amsterdam weer open

De gerestaureerde wachtkamer 3e klasse en de historische gangen bij het eerste perron op station Amsterdam Centraal gaan donderdag weer open.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten