Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Archeologische topstukken in Limburgs Museum

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 10:13

In het Limburgs Museum in Venlo zijn het komende half jaar verschillende archeologische topstukken uit Zuid-Nederland te zien.

De voorwerpen zijn oorspronkelijk gevonden in onder meer Helenaveen, Maastricht, Helden en Simpelveld.

Bruikleen
De vondsten werden verworven door het Rijksmuseum van Oudheden. Omdat het museum gaat verbouwen geeft het de bijzondere stukken van grote wetenschappelijke waarde in bruikleen aan het Limburgs Museum.

Gouden helm
De belangrijkste vondst die in het Limburgs Museum te zien is, is de gouden Romeinse ruiterhelm uit de Peel. In 1910 werd deze spectaculaire vondst gedaan door een turfsteker in het moeras bij Helenaveen. Het pronkstuk gaat medio september naar het Louvre in Parijs.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse Archeologiedag in teken van ondergronds Limburg
Archeologische topstukken in Limburgs Museum te zien
Romeinse militaire vondst uit Heerlen bekroond
Sittardse Eburonenschat in Venlo gepresenteerd
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen