Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Archeologische topstukken in Limburgs Museum

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 10:13

In het Limburgs Museum in Venlo zijn het komende half jaar verschillende archeologische topstukken uit Zuid-Nederland te zien.

De voorwerpen zijn oorspronkelijk gevonden in onder meer Helenaveen, Maastricht, Helden en Simpelveld.

Bruikleen
De vondsten werden verworven door het Rijksmuseum van Oudheden. Omdat het museum gaat verbouwen geeft het de bijzondere stukken van grote wetenschappelijke waarde in bruikleen aan het Limburgs Museum.

Gouden helm
De belangrijkste vondst die in het Limburgs Museum te zien is, is de gouden Romeinse ruiterhelm uit de Peel. In 1910 werd deze spectaculaire vondst gedaan door een turfsteker in het moeras bij Helenaveen. Het pronkstuk gaat medio september naar het Louvre in Parijs.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse Archeologiedag in teken van ondergronds Limburg
Archeologische topstukken in Limburgs Museum te zien
Romeinse militaire vondst uit Heerlen bekroond
Sittardse Eburonenschat in Venlo gepresenteerd
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen