Overslaan en naar de inhoud gaan

Archeologische topstukken in Limburgs Museum

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 10:13

In het Limburgs Museum in Venlo zijn het komende half jaar verschillende archeologische topstukken uit Zuid-Nederland te zien.

De voorwerpen zijn oorspronkelijk gevonden in onder meer Helenaveen, Maastricht, Helden en Simpelveld.

Bruikleen
De vondsten werden verworven door het Rijksmuseum van Oudheden. Omdat het museum gaat verbouwen geeft het de bijzondere stukken van grote wetenschappelijke waarde in bruikleen aan het Limburgs Museum.

Gouden helm
De belangrijkste vondst die in het Limburgs Museum te zien is, is de gouden Romeinse ruiterhelm uit de Peel. In 1910 werd deze spectaculaire vondst gedaan door een turfsteker in het moeras bij Helenaveen. Het pronkstuk gaat medio september naar het Louvre in Parijs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse Archeologiedag in teken van ondergronds Limburg
Archeologieprijs voor Ittervoorts koppel
Archeologische topstukken in Limburgs Museum te zien
Romeinse militaire vondst uit Heerlen bekroond
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen