Overslaan en naar de inhoud gaan

Archeologiedag in Heerlen trekt tientallen bezoekers

Geplaatst opzondag 22 mei 2016 - 18:40

Tientallen mensen reisden zondag af naar het Thermenmuseum in Heerlen.

Archeologen beoordeelden daar de hele dag of bodemschatten die mensen bijvoorbeeld in de eigen tuin hebben gevonden, van historische waarde zijn. In plaats van Tussen Kunst en Kitsch, stond het museum vandaag in het teken van 'Tussen Scherf en Schat'.

Oude werktuigen
Een deel van een pot, een fraaie steen, munten, scherven en oude werktuigen, het werd zondag allemaal mee gebracht door de bezoekers. De archeologen geven vervolgens antwoord op de vraag hoe oud en hoe bijzonder het is.

Romeinse bodemschatten
Dat er zoveel artefacten en bodemschatten uit de oudheid en de middeleeuwen worden gevonden in Limburg, is niet zo gek. "Hier zit eigenlijk overal Romeins in de grond", zegt Lieke van Diepen, een van de archeologen tijdens deze dag. "Bijvoorbeeld net kwamen er mensen uit Voerendaal die tijdens het wandelen een Romeinse scherf gevonden hebben, dat gebeurt hier zoveel."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen