Overslaan en naar de inhoud gaan

Archeologiedag in Heerlen trekt tientallen bezoekers

Geplaatst opzondag 22 mei 2016 - 18:40

Tientallen mensen reisden zondag af naar het Thermenmuseum in Heerlen.

Archeologen beoordeelden daar de hele dag of bodemschatten die mensen bijvoorbeeld in de eigen tuin hebben gevonden, van historische waarde zijn. In plaats van Tussen Kunst en Kitsch, stond het museum vandaag in het teken van 'Tussen Scherf en Schat'.

Oude werktuigen
Een deel van een pot, een fraaie steen, munten, scherven en oude werktuigen, het werd zondag allemaal mee gebracht door de bezoekers. De archeologen geven vervolgens antwoord op de vraag hoe oud en hoe bijzonder het is.

Romeinse bodemschatten
Dat er zoveel artefacten en bodemschatten uit de oudheid en de middeleeuwen worden gevonden in Limburg, is niet zo gek. "Hier zit eigenlijk overal Romeins in de grond", zegt Lieke van Diepen, een van de archeologen tijdens deze dag. "Bijvoorbeeld net kwamen er mensen uit Voerendaal die tijdens het wandelen een Romeinse scherf gevonden hebben, dat gebeurt hier zoveel."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen