Romeinse helm Heerlen 3

Heerlense restaurateurs bevrijden Romeinse helm uit klei

Een Romeinse helm die is gevonden in Nieuwegein, is door Restaura in Heerlen voorzichtig uit de klei gehaald.

Gallo 1
Wetenschappers reconstrueren 2000 jaar oude gezichten

Met de nieuwste technieken is het een groep Belgische en Nederlandse wetenschappers gelukt om de gezichten van een man en twee kinderen uit de Romeinse tijd te reconstrueren.

Archeologie Nederweert (6 maart 2021)
Middeleeuwse resten gevonden bij sloop oude sporthal

Archeologen hebben in het centrum van Nederweert sporen uit de middeleeuwen gevonden.

Sacrofaag Simpelveld
Onderzoek: zo zag een Romeinse woonkamer uit

De beroemde Romeinse askist die in 1930 in Simpelveld is gevonden bevat veel meer informatie over de leefstijl en woonmode van 1900 jaar geleden dan we tot nu toe in de gaten hadden.

vuursteen venray
Venrayse speerpunt door Neanderthaler gemaakt

Een oude speerpunt die een tijd geleden bij de Loobeek in Venray werd gevonden, blijkt een uniek stuk te zijn.

stadsmuur venlo (22 jan 2021)
Onzichtbaar monument voor altijd beschermd in Venlo

Een stuk stadsmuur van 120 meter lang krijgt gemeentelijke bescherming in Venlo. Het restant van de middeleeuwse verdedigingsmuur zit onder de grond en daar blijft het ook.

swas
Zeldzame Romeinse swastika-speld gevonden bij Beesel

Op een akker tussen Beesel en Reuver is een zeldzame Romeinse mantelspeld gevonden in de vorm van een hakenkruis, ofwel swastika.

vondsten waterschap
Romeinse en Middeleeuwse resten ontdekt bij Meerssen

Bij de aanleg van een waterbuffer tussen Maastricht en Meerssen zijn archeologische resten gevonden. Het gaat om graven uit de Romeinse tijd en delen van een erf uit de 14de eeuw.

Archeologische vondst Roermond (5 nov 2020)
Resten middeleeuwse huizen gevonden bij werkzaamheden

Bij sloopwerkzaamheden in Roermond zijn resten van middeleeuwse huizen gevonden.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane