Schatzoekers vinden eeuwenoude munten bij Echt

Schatzoekers hebben in de omgeving van Echt opnieuw een bijzondere vondst gedaan.

Resten verdedigingswerken gevonden in Sittard
Bij de opgravingen naar de oude vestingwerken van Sittard zijn donderdag de resten gevonden van een toren uit de 15de of 16de eeuw.
Eeuwenoude stukken gevonden bij archeologisch onderzoek

In Geleen zijn bij een archeologisch onderzoek enkele stukken gevonden die mogelijk al tweeduizend jaar oud zijn. Hoe het precies zit moet verder onderzoek nog uitwijzen.

Meer vondsten verwacht op bedrijventerrein Kampershoek

Archeologen van de VUhbs uit Amsterdam verwachten nog meer archeologische vondsten te doen op het bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert, waar afgelopen week de vondst van een hoeve uit de dertiende eeuw werd afgerond.

Resten boerderij uit twaalfde eeuw gevonden in Weert

Archeologen van VUhbs uit Amsterdam hebben in Weert de restanten van een boerderij uit de twaalfde of de dertiende eeuw opgegraven.

Archeologieprijs voor Ittervoorts koppel

Har en Mia Heijmans hebben tijdens de Limburgse Archeologiedag 2019 in het Limburgs Museum in Venlo de Guillon-penning ontvangen.

Video: Grafkelder van adellijke familie ontdekt in Horst

In de Lambertuskerk van Horst is de grafkelder van de adellijke familie Van Wittenhorst gevonden.

L1mburg Centraal: Week zoeken naar Marjo levert niets op

Vrijdag in L1mburg Centraal: Zoekactie naar Marjo Winkens in Beesel afgerond, politie Limburg wil niet meer wachten op NFI, vijver bij beschadigde stadsmuur Maastricht leeggepompt en meer Limburgs nieuws...

Overblijfselen WOII nog zichtbaar in Limburgs landschap

Nog altijd kun je in Limburg op een aantal plekken overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog vinden. Deze Tweede Wereldoorlog-archeologie is de laatste jaren sterk in opkomst.

Sittardse Eburonenschat in Venlo gepresenteerd

Twee in de omgeving van Sittard opgegraven muntschatten van ruim 2000 jaar oud zijn vrijdag gepresenteerd in het Limburgs Museum in Venlo.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts