Kasteeltuinen Arcen

Pilot testen voor toegang was eenmalig voor Kasteeltuinen

De organisatie achter de kasteeltuinen in Arcen gaat niet nog een keer meedoen aan een openingspilot. "Dit was eenmalig. We richten ons nu volledig op de seizoensopening."

Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen twee dagen open in testweekend

Kasteeltuin Arcen is komend weekend alleen op zaterdag en zondag beperkt geopend voor bezoekers die een negatieve corona-uitslag kunnen tonen.

Binnenstad Venlo_HD
Interactieve wandelingen voor fans van Venlo en Arcen

Twee Venlose ondernemers hebben interactieve wandelingen ontwikkeld door Venlo en Arcen. En een variant voor Steyl is ook in de maak.

Thoesnar Jakker Engels uit Arcen (14-02-2021)
Thoesnar verspreidt vastelaovesgevoel vanuit de huiskamer

Jakker Engels uit Arcen is twee dagen 'Thoesnar' geweest van carnavalsvereniging De 3-Kes uit 'Groeët Venlo'.

Veer Broekhuizen-Arcen tijdelijk uit de vaart om gekantelde gierboot nr 1 (29 jan 2021)
Veer Broekhuizen-Arcen tijdelijk uit de vaart

Het veer tussen Broekhuizen en Arcen is vrijdag tijdelijk uit de vaart genomen vanwege een gekantelde gierboot. Dat is een boot die ervoor zorgt dat het veer naar de kade gestuurd wordt.

IJsmakerij Clevers Grubbenvorst_HD (14 sep 2020)
IJskoning van Noord-Limburg Clevers geeft zaak uit handen

De bekende formule van IJssalon Clevers heeft een nieuwe eigenaar. Na 35 jaar heeft Theo Clevers het stokje overgedragen aan Tom Vaessen en Joris Stappers.

stock ambulance
Dorpsraad Arcen bezorgd over aanrijtijden ambulances

Inwoners van Arcen vrezen dat ambulances in geval van nood niet binnen de wettelijke norm van vijftien minuten in het dorp kunnen zijn.

stock Maas (bij Arcen in de buurt)
Arcen zamelt geld in voor beweegbare waterkering

Om hun dorp in de toekomst met een zelfsluitende waterkering te kunnen beschermen tegen hoogwater, zijn inwoners van Arcen een crowdfundingsactie begonnen.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane