Arcen scrooge festival

Scrooge Festival Arcen gaat niet door

Het Scrooge Festival in Arcen gaat niet door vanwege de coronamaatregelen.

Aanzicht voorzijde Franz Pfanner Huis
Culturele stichting moet weg van plek die haar naam draagt

Stichting Franz Pfanner Huis uit Arcen op zoek naar een alternatieve locatie voor haar culturele exposities en klassieke concerten. De organisatie moet per 2023 verkassen van de plek waaraan zij haar naam ontleent.

stock Maas (bij Arcen in de buurt)
Minister zet handtekening onder versterking Limburgse dijken

Demissionair Minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat heeft maandagmiddag haar handtekening gezet onder het dijkversterkingsplan voor Arcen.

Basim A. en Deborah K.
Venloos koppel veroordeeld voor drugsproductie

De rechtbank Oost-Brabant heeft Basim A. (40) uit Venlo woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Zijn 38-jarige vriendin Deborah K. krijgt de maximale taakstraf van 240 uur en een jaar voorwaardelijke celstraf.

Ongeval fietser Arcen (5 september 2021)
Fietser gewond na eenzijdig ongeval in Arcen

Een fietser in Arcen is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt na een val.

ANP-434067951
Limburg pakt alsnog dijkversteviging zwakke plekken aan

Limburg gaat alsnog zeventien zwakke plekken in dijken en kades versneld aanpakken. Het vorige college van Gedeputeerde Staten had juist besloten de veiligheidsnormen voor de dijken te verlagen.

Versterking dijk Beesel 17 jul 2021
Vrijwilligers versterken dijken in Noord-Limburg

Honderden vrijwilligers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag nooddijken aangelegd in Midden- en Noord-Limburg. Het Waterschap Limburg vroeg om hulp, die ook vanuit dorpen vlak over de grens in Duitsland kwam.

Zandzakken Velden hoogwater wateroverlast 16 jul 2021
Venlo begint evacuatie laaggelegen delen: 10.700 mensen

Delen van Venlo worden vrijdagmiddag ontruimd uit voorzorg tegen het snel stijgende Maaswater. Volgens een woordvoerder gaat het om 10.700 mensen, 4.746 huishoudens in totaal.

Bier
Limburgse bieren bekroond bij European Beer Challenge

Limburgse bieren zijn met goud, zilver en brons bekroond tijdens de European Beer Challenge, een van de belangrijkste biercompetities van Europa. Zo zijn Hertog Jan, Alfa en Stadsbrouwerij Maastricht in de prijzen gevallen.

Sneeuw Eijsden 7 apr 2021
Koudste april in 35 jaar, met volop sneeuw en nachtvorst

April 2021 gaat de geschiedenisboeken in als de koudste aprilmaand sinds 1986. Met een gemiddelde temperatuur van 6,8 graden was de maand ruim 3 graden kouder dan normaal.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen