IJsmakerij Clevers Grubbenvorst_HD (14 sep 2020)

IJskoning van Noord-Limburg Clevers geeft zaak uit handen

De bekende formule van IJssalon Clevers heeft een nieuwe eigenaar. Na 35 jaar heeft Theo Clevers het stokje overgedragen aan Tom Vaessen en Joris Stappers.

stock ambulance
Dorpsraad Arcen bezorgd over aanrijtijden ambulances

Inwoners van Arcen vrezen dat ambulances in geval van nood niet binnen de wettelijke norm van vijftien minuten in het dorp kunnen zijn.

stock Maas (bij Arcen in de buurt)
Arcen zamelt geld in voor beweegbare waterkering

Om hun dorp in de toekomst met een zelfsluitende waterkering te kunnen beschermen tegen hoogwater, zijn inwoners van Arcen een crowdfundingsactie begonnen.

Elfia Arcen (20 sept 2020)
Verkleed naar een festival ondanks corona

Terwijl het ene na het andere evenement gecanceld werd de afgelopen maanden, stond bij de Kasteeltuinen in Arcen dit weekend 'gewoon' Elfia op de planning. Met duizenden verklede mensen op één locatie.

stock zomer hittegolf zonnebloem zon
Zomer graad warmer dan normaal: herfst start koel

De meteorologische zomer was dit jaar een graad warmer dan normaal. De gemiddelde temperatuur bedroeg 18,9 graden. Over de afgelopen 75 jaar waren er slechts vier zomers warmer.

Zomer hitte hittegolf zon Susteren Hommelheide Europarcs Resort Limburg (11 aug 2020)
Bijzonder: negen tropische dagen op rij in Limburg

Ook donderdag wordt het weer tropisch warm in Limburg. Dat betekent dat we er straks een reeks van negen tropische dagen op rij op hebben zitten. Bijzonder, maar net geen record.

Stormschade Swalmen (11 aug 2020)
Tropische onweersbui zorgt voor stormschade in Limburg

Een tropische onweersbui zorgt dinsdag in sommige delen van Limburg voor stormschade.

stock hittegolf zomer hitte zon
Voorlopig nog geen einde aan hittegolf

Er komt voorlopig nog geen einde aan de hittegolf. Tot vrijdag blijft het tropisch warm, daarna zakt de temperatuur tot net onder de 30 graden.

stock hittegolf hitte zomer zon
40ste hittegolf in Arcen een feit

In Arcen werd om 10:00 uur de 25 graden bereikt en daarmee is de eerste hittegolf in Noord-Limburg al een feit. Het is bovendien de veertigste hittegolf voor het KNMI-weerstation in Arcen, sinds de oprichting in 1990.

stock hittegolf hitte zomer zon
Tropisch warm: Opnieuw hitterecord in Limburg

In Zuid-Limburg is een warmterecord gebroken. In Beek werd om 14:10 uur een temperatuur van 35,0 graden gemeten en daarmee is het officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten in Beek.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV