Overslaan en naar de inhoud gaan

Arbeidsmigranten woonden illegaal in champignonkwekerij

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 13:36

Twee buitenlandse medewerkers woonden illegaal in een champignonkwekerij aan de Horsterdijk in Lottum.

Dat is gebleken uit het onderzoek dat de arbeidsinspectie woensdag deed bij het bedrijf na een inval.

Inval
Inspecteurs bezochten het bedrijf na een melding. Binnen vonden ze diverse slaapplekken en persoonlijke eigendommen waaruit bleek dat er mensen in het bedrijf woonden. Dat is verboden, omdat het pand een bedrijfsbestemming heeft en niet veilig is voor bewoning.

Lees ook: Inval arbeidsinspectie bij champignonbedrijf in Lottum

Gevaar
Het gaat om twee werknemers uit Maleisië en de Filipijnen. Zij zijn ondergebracht in een hotel. Er wordt nog onderzocht of de werknemers gevaar hebben gelopen door blootstelling aan gassen of chemicaliën.

Onderzoek
Er is bovendien een onderzoek ingesteld naar de hoeveel uren die de arbeidsmigranten maakten per dag en hoeveel loon zij uitbetaald kregen. Hun werkgever had een vergunning op basis van een leerwerkplek. Onderzoek moet nu uitwijzen of er daadwerkelijk sprake was van een stage die als doel had het behalen van leerdoelen of het zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden.

Brandweer
De arbeidsinspectie kreeg bij de inval woensdag hulp van de politie en brandweer. Op het terrein van de champignonkweker werden bovendien gebroken asbestplaten ontdekt. En er stonden meerdere gesloten containers met schadelijke gassen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen