Overslaan en naar de inhoud gaan

Arbeidsmigranten woonden illegaal in champignonkwekerij

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 13:36

Twee buitenlandse medewerkers woonden illegaal in een champignonkwekerij aan de Horsterdijk in Lottum.

Dat is gebleken uit het onderzoek dat de arbeidsinspectie woensdag deed bij het bedrijf na een inval.

Inval
Inspecteurs bezochten het bedrijf na een melding. Binnen vonden ze diverse slaapplekken en persoonlijke eigendommen waaruit bleek dat er mensen in het bedrijf woonden. Dat is verboden, omdat het pand een bedrijfsbestemming heeft en niet veilig is voor bewoning.

Lees ook: Inval arbeidsinspectie bij champignonbedrijf in Lottum

Gevaar
Het gaat om twee werknemers uit Maleisië en de Filipijnen. Zij zijn ondergebracht in een hotel. Er wordt nog onderzocht of de werknemers gevaar hebben gelopen door blootstelling aan gassen of chemicaliën.

Onderzoek
Er is bovendien een onderzoek ingesteld naar de hoeveel uren die de arbeidsmigranten maakten per dag en hoeveel loon zij uitbetaald kregen. Hun werkgever had een vergunning op basis van een leerwerkplek. Onderzoek moet nu uitwijzen of er daadwerkelijk sprake was van een stage die als doel had het behalen van leerdoelen of het zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden.

Brandweer
De arbeidsinspectie kreeg bij de inval woensdag hulp van de politie en brandweer. Op het terrein van de champignonkweker werden bovendien gebroken asbestplaten ontdekt. En er stonden meerdere gesloten containers met schadelijke gassen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen