Overslaan en naar de inhoud gaan

Arbeidsmigranten woonden illegaal in champignonkwekerij

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 13:36

Twee buitenlandse medewerkers woonden illegaal in een champignonkwekerij aan de Horsterdijk in Lottum.

Dat is gebleken uit het onderzoek dat de arbeidsinspectie woensdag deed bij het bedrijf na een inval.

Inval
Inspecteurs bezochten het bedrijf na een melding. Binnen vonden ze diverse slaapplekken en persoonlijke eigendommen waaruit bleek dat er mensen in het bedrijf woonden. Dat is verboden, omdat het pand een bedrijfsbestemming heeft en niet veilig is voor bewoning.

Lees ook: Inval arbeidsinspectie bij champignonbedrijf in Lottum

Gevaar
Het gaat om twee werknemers uit Maleisiƫ en de Filipijnen. Zij zijn ondergebracht in een hotel. Er wordt nog onderzocht of de werknemers gevaar hebben gelopen door blootstelling aan gassen of chemicaliƫn.

Onderzoek
Er is bovendien een onderzoek ingesteld naar de hoeveel uren die de arbeidsmigranten maakten per dag en hoeveel loon zij uitbetaald kregen. Hun werkgever had een vergunning op basis van een leerwerkplek. Onderzoek moet nu uitwijzen of er daadwerkelijk sprake was van een stage die als doel had het behalen van leerdoelen of het zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden.

Brandweer
De arbeidsinspectie kreeg bij de inval woensdag hulp van de politie en brandweer. Op het terrein van de champignonkweker werden bovendien gebroken asbestplaten ontdekt. En er stonden meerdere gesloten containers met schadelijke gassen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen