Overslaan en naar de inhoud gaan

Arbeidsmigranten moeten weg van camping in Meijel

Geplaatst opdinsdag 28 april 2015 - 6:52

Als over twee weken nog arbeidsmigranten zijn gehuisvest op Startebos in Meijel, dan krijgt deze camping dwangsommen opgelegd.

De huisvesting is namelijk in strijd met het bestemmingsplan, zegt een woordvoerder van de gemeente Peel en Maas.

Waarschuwing
Bij controles in maart en oktober 2014 werden al arbeidsmigranten aangetroffen en is de eigenaar gewaarschuwd. Om te kunnen handhaven bijvoorbeeld via dwangsommen moet echter vaker een overtreding zijn geconstateerd. Op Startebos staan 23 stacaravans en chalets waarin 102 personen kunnen verblijven.

70 arbeidsmigranten
Vorige week maandag vond op het terrein een handhavingsactie plaats, met als hoofddoel controle op de veiligheid van de huisvesting. Er werden 70 arbeidsmigranten aangetroffen. De controle was niet primair gericht op arbeidsmigranten, maar vooral op het voorkomen van uitbuiting, illegale tewerkstelling en belastingen uitkeringsfraude. Over twee weken volgt een nieuwe controle.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bewoners Meijel ongerust om bouwplan
Woonstudio’s in wijk Startebos Meijel gaan door
Meijel wil toeristen terug
Petitie tegen wooncomplex voor arbeidsmigranten in Baarlo
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen