Overslaan en naar de inhoud gaan

'Arbeidsmigranten doordringen om afstand te houden'

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 6:00

Aspergestekers en andere arbeidsmigranten uit Oost-Europa krijgen in de gemeente Horst aan de Maas een 'lesje' afstand houden.

Volgens burgemeester Ryan Palmen is dat nodig omdat ook zij in supermarkten komen en dus net als de dorpsbewoners het coronavirus kunnen krijgen of overdragen.

Poolse taal
Om dat gevaar in te dammen, zijn er op openbaren plekken en in winkels posters opgehangen en brochures met Poolse en Roemeense teksten uitgedeeld. Daarin wordt uitgelegd welke richtlijnen in Nederland momenteel gelden in het omgangsverkeer. Ook heeft de gemeente een website in de Poolse taal om de arbeidsmigranten te bereiken.

Video: L1

Geen boetes
Dat heeft kennelijk effect. Palmen: "Afgelopen weekeinde hebben we boa's ingezet. Deze opsporingsambtenaren worden tijdens de handhaving op de achtergrond gesteund door de politie. Dat samen maakt een mooi sluitend pakket. We hebben gezien dat iedereen ontzettend goed meewerkt. Alle arbeidsmigranten zijn er goed van doordrongen dat het belangrijk is om de regels na te leven. We hebben tot dusver geen enkele boete hoeven uit te schrijven."

Pluim
Volgens de burgemeester weten werkgevers en huisvesters 'ontzettend goed' wat ze kunnen doen om hun mensen onderling op afstand te houden. "Ik vind het waanzinnig mooi om te zien hoe zij daarvoor extra mensen inzetten. Dan merk je hoe het bedrijfsleven zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Dat biedt voor mij voldoende waarborgen om met gerust hart naar de toekomst te kijken."

Lees ook: Handhavers gaan controleren bij aspergeteelt

Lees meer over het coronavirus

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen