Overslaan en naar de inhoud gaan

'Arbeidsmigranten doordringen om afstand te houden'

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 6:00

Aspergestekers en andere arbeidsmigranten uit Oost-Europa krijgen in de gemeente Horst aan de Maas een 'lesje' afstand houden.

Volgens burgemeester Ryan Palmen is dat nodig omdat ook zij in supermarkten komen en dus net als de dorpsbewoners het coronavirus kunnen krijgen of overdragen.

Poolse taal
Om dat gevaar in te dammen, zijn er op openbaren plekken en in winkels posters opgehangen en brochures met Poolse en Roemeense teksten uitgedeeld. Daarin wordt uitgelegd welke richtlijnen in Nederland momenteel gelden in het omgangsverkeer. Ook heeft de gemeente een website in de Poolse taal om de arbeidsmigranten te bereiken.

Video: L1

Geen boetes
Dat heeft kennelijk effect. Palmen: "Afgelopen weekeinde hebben we boa's ingezet. Deze opsporingsambtenaren worden tijdens de handhaving op de achtergrond gesteund door de politie. Dat samen maakt een mooi sluitend pakket. We hebben gezien dat iedereen ontzettend goed meewerkt. Alle arbeidsmigranten zijn er goed van doordrongen dat het belangrijk is om de regels na te leven. We hebben tot dusver geen enkele boete hoeven uit te schrijven."

Pluim
Volgens de burgemeester weten werkgevers en huisvesters 'ontzettend goed' wat ze kunnen doen om hun mensen onderling op afstand te houden. "Ik vind het waanzinnig mooi om te zien hoe zij daarvoor extra mensen inzetten. Dan merk je hoe het bedrijfsleven zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Dat biedt voor mij voldoende waarborgen om met gerust hart naar de toekomst te kijken."

Lees ook: Handhavers gaan controleren bij aspergeteelt

Lees meer over het coronavirus

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen