Overslaan en naar de inhoud gaan

Arbeidsconflict kost Meander een ton

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2015 - 7:41

Een hoogoplopend conflict met een werknemer kost zorgaanbieder MeanderGroep 107.500 euro.

De handelwijze van Meander ‘getuigt niet van goed werkgeverschap’, zo oordeelt de rechtbank.

Nieuwe baas
De 58-jarige financieel medewerker van het Landgraafse Meander staat al 33 jaar onder contract bij het bedrijf. In 2010 krijgt hij een nieuwe leidinggevende, met wie hij niet door één deur kan. Sindsdien sluipen er foutjes in het werk van de man, zo blijkt uit het vonnis. In 2011 krijgt hij een aantekening in zijn dossier, in 2012 een officiële waarschuwing.

Ziek
In datzelfde jaar meldt hij zich ziek. Meander gaat een zogeheten mediationtraject in met de werknemer, die uiteindelijk weer terugkeert op de werkvloer.

Dossier
Maar in 2014 wordt hij boventallig verklaard vanwege bezuinigingen. Het UWV verleent echter geen ontslagvergunning. Hij staat zes maanden op non-actief, maar keert dan opnieuw terug in een andere functie. Daar krijgt in vier maanden tijd acht keer een functioneringsof evaluatiegesprek gevoerd. De werknemer ziet dit als een manier om een dossier op te bouwen, zodat Meander hem alsnog kan lozen.

Daarop vraagt hij om contractontbinding en een vergoeding. De rechtbank vindt nu dat zijn contract wordt ontbonden op 1 juli 2015. Hij krijgt 107.500 euro als vergoeding.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Snowworld Landgraaf schikt met ontslagen werknemer
Zorgassistenten verlagen werkdruk: 'Dankbaarheid is mooi'
WML dreigde water af te sluiten van oud-medewerker
Gezondheidszorg, Ouderen
Meander waarschuwt voor nepthuishulp
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen