Overslaan en naar de inhoud gaan

Applaus in Tweede Kamer voor Sam uit Panningen

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 17:28

Sam van de Bovenkamp uit Panningen kreeg de lachers op zijn hand toen hij tijdens het allereerste Kindervragenuurtje in de Tweede Kamer een vraag mocht stellen.

Scholen uit het hele land mochten vragen insturen. Daaruit werden er maar een paar geselecteerd. Maar dat waren dan wel meteen heel goede vragen, zoals die van Sam.

Nieuweschool
Leerlingen van de Nieuweschool uit Panningen hadden zo'n goede vraag bedacht: waarom verdienen mensen met een vmbo-opleiding minder dan mensen met een vwo-opleiding, terwijl ze eigenlijk wel zwaarder werk doen? Sam mocht de vraag stellen vanachter de microfoon.

Schaarste
Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs mocht het antwoord geven. Dat kwam erop neer dat mensen met een hogere opleiding vaak langer gestudeerd hebben en werk doen wat niet veel andere mensen kunnen. Bedrijven en organisaties hebben er dan meer geld voor over om die mensen binnen te halen.

Gevat
Op de vraag of Sam tevreden was met het antwoord, zei hij gevat dat het wel zo'n beetje was wat hij verwacht had. Met dat antwoord oogstte hij applaus en gelach.

Kindervragenuurtje
Het Kindervragenuurtje in de Tweede Kamer is ingesteld na een motie van D66-Kamerlid Rens Raemakers uit Neer. De gedachte erachter is dat kinderen meer bij de politiek moeten worden betrokken.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen