Overslaan en naar de inhoud gaan

Appgroep voor Limburgers in Tweede Kamer

Geplaatst opdonderdag 28 september 2017 - 18:56

De Maastrichtse politica Lilianne Ploumen heeft een appgroep aangemaakt voor Limburgers in de Tweede Kamer.

Ploumen is nu nog demissionair minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, maar gaat als het nieuwe kabinet is geïnstalleerd aan de slag als Kamerlid voor de PvdA.

'Wie sjoen us Limburg is'
Ploumen zegt in Den Haag de Limburgse zaken te gaan behartigen. Om zo sterk mogelijk voor de dag te komen, heeft ze een appgroep aangemaakt voor alle Limburgse Kamerleden onder de naam 'Wie sjoen us Limburg is'. Ploumen: "Het is goed om over die partijbelangen heen te kijken en het belang van Limburg voorop te zetten en te kijken of we daar meerderheden kunnen krijgen."

Als Limburgse politici een ministerpost aanvaarden, dan wil Ploumen ook voor bewindspersonen een app gaan aanmaken.

Tihange
Limburgse onderwerpen die volgens Ploumen aandacht moeten krijgen zijn onder meer de veiligheid van kerncentrale Tihange, de inzet van agenten in de grensstreek en grensoverschrijdende werkgelegenheid en erkenning van wederzijdse diploma's. Ook roept ze Limburgers op haar te laten weten wat voor hen belangrijk is om in Den Haag onder de aandacht te brengen.

Het hele interview met Ploumen bij AvondGasten is terug te zien op L1.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen