Overslaan en naar de inhoud gaan

Appellied moet kinderen aan het fruit krijgen

Geplaatst opdonderdag 22 november 2018 - 15:20

Fruitteler Wim Notermans uit Hoogcruts is een gelukkig man. Na een aantal slechte jaren is 2018 eindelijk weer eens een goed jaar voor de Zuid-Limburgse fruittelers. En daarom heeft Notermans een appellied geschreven.

Volgens Notermans zijn de appels uit Zuid-Limburg dit jaar extra lekker vanwege de vele uren zonneschijn.

Melodie
De muzikale fruitteler schreef een tekst en muzikant Ivo Rosbeek maakte de melodie erbij. Het liedje is vooral bedoeld voor kinderen. Die moeten af van de slechte zoetigheden en meer fruit eten, vindt Notermans.

Geld
De gemeente Eijsden-Margraten vond het zo een goed idee dat er geld beschikbaar kwam om het liedje op te nemen. In ruil daarvoor gaat Wim Notermans nu met zijn liedje langs basisscholen om de appel te promoten. Donderdag was hij te gast op Basisschool Witheim in Mechelen. Daar kreeg hij hulp van oud-voetballer Maurice Graef, ambassadeur van de Stichting Kerngezond.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen