Overslaan en naar de inhoud gaan

Appartementencomplex ontruimd vanwege gaslek

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 6:32

Een appartementencomplex aan de Oranjehof in Geleen is in de nacht van zondag op maandag ontruimd vanwege een gaslek.

Een bewoonster waarschuwde Enexis rond middernacht omdat ze een gaslucht rook. De netbeheerder schakelde een uurtje later de brandweer in.

Huis uit
Uit voorzorg evacueerde de brandweer de inwoners van alle 25 woningen in het appartementencomplex. Daarnaast heeft de brandweer alle woningen geventileerd.

Het gaslek bleek in de kruipruimte van het gebouw te zijn ontstaan. Een monteur van Enexis heeft het lek gerepareerd.

Ventileren
De brandweer heeft alle woningen geventileerd om de gaslucht zo snel mogelijk uit het gebouw te krijgen. Daarna mocht een deel van de bewoners weer terug. Voor veertien van hen werd elders opvang geregeld.

Een monteur van Enexis is nog uren bezig geweest met het controleren van alle gasinstallaties in het appartementencomplex.

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen