Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Appartementen voor jongeren op locatie 'Diana' in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2015 - 6:23

Op de plek in Heerlen waar vroeger sporthuis Diana zat, worden 36 appartementen voor jongeren gebouwd.

Sporthuis Diana aan de Pancratiusstraat, decennialang een begrip voor sporters in Parkstad op zoek naar sportattributen, staat al geruime tijd leeg.

Prominente plaats
De gemeente vindt dit ongewenst omdat het pand en de directe omgeving een prominente plaats innemen in het centrum van de stad. Daarom wil het gemeentebestuur dat die ruimte zo snel mogelijk weer op een zinnige manier wordt ingevuld, bijvoorbeeld met woningen voor jongeren.

Dynamische binnenstad
Een obstakel is echter dat dit in strijd is met het bestemmingsplan dat er momenteel van kracht is. Van de andere kant past een dergelijke invulling wel weer binnen het nieuwe beleid van de gemeente Heerlen om de binnenstad dynamischer te maken. Om die redenen werden dan ook gesprekken met woningcorporatie Weller gevoerd om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Weller ontwikkelde vervolgens een plan voor de locatie waarin 36 jongerenappartementen worden gebouwd. Ook moet er een commerciële ruimte komen, waarvoor nog een nadere invulling wordt gezocht.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Minister laakt graaierij bij commissarissen Weller
Weller mag parking Maankwartier niet bouwen
Weller steekt 21 miljoen in vier Heerlense flats
Geen huurverhoging deel huurders Woonpunt
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen