Overslaan en naar de inhoud gaan

Appartementen voor jongeren op locatie 'Diana' in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2015 - 6:23

Op de plek in Heerlen waar vroeger sporthuis Diana zat, worden 36 appartementen voor jongeren gebouwd.

Sporthuis Diana aan de Pancratiusstraat, decennialang een begrip voor sporters in Parkstad op zoek naar sportattributen, staat al geruime tijd leeg.

Prominente plaats
De gemeente vindt dit ongewenst omdat het pand en de directe omgeving een prominente plaats innemen in het centrum van de stad. Daarom wil het gemeentebestuur dat die ruimte zo snel mogelijk weer op een zinnige manier wordt ingevuld, bijvoorbeeld met woningen voor jongeren.

Dynamische binnenstad
Een obstakel is echter dat dit in strijd is met het bestemmingsplan dat er momenteel van kracht is. Van de andere kant past een dergelijke invulling wel weer binnen het nieuwe beleid van de gemeente Heerlen om de binnenstad dynamischer te maken. Om die redenen werden dan ook gesprekken met woningcorporatie Weller gevoerd om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Weller ontwikkelde vervolgens een plan voor de locatie waarin 36 jongerenappartementen worden gebouwd. Ook moet er een commerciële ruimte komen, waarvoor nog een nadere invulling wordt gezocht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Minister laakt graaierij bij commissarissen Weller
Weller steekt 21 miljoen in vier Heerlense flats
Weller mag parking Maankwartier niet bouwen
Geen huurverhoging deel huurders Woonpunt
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen