Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Appartementen voor jongeren op locatie 'Diana' in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2015 - 6:23

Op de plek in Heerlen waar vroeger sporthuis Diana zat, worden 36 appartementen voor jongeren gebouwd.

Sporthuis Diana aan de Pancratiusstraat, decennialang een begrip voor sporters in Parkstad op zoek naar sportattributen, staat al geruime tijd leeg.

Prominente plaats
De gemeente vindt dit ongewenst omdat het pand en de directe omgeving een prominente plaats innemen in het centrum van de stad. Daarom wil het gemeentebestuur dat die ruimte zo snel mogelijk weer op een zinnige manier wordt ingevuld, bijvoorbeeld met woningen voor jongeren.

Dynamische binnenstad
Een obstakel is echter dat dit in strijd is met het bestemmingsplan dat er momenteel van kracht is. Van de andere kant past een dergelijke invulling wel weer binnen het nieuwe beleid van de gemeente Heerlen om de binnenstad dynamischer te maken. Om die redenen werden dan ook gesprekken met woningcorporatie Weller gevoerd om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Weller ontwikkelde vervolgens een plan voor de locatie waarin 36 jongerenappartementen worden gebouwd. Ook moet er een commerciële ruimte komen, waarvoor nog een nadere invulling wordt gezocht.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Minister laakt graaierij bij commissarissen Weller
Weller mag parking Maankwartier niet bouwen
Weller steekt 21 miljoen in vier Heerlense flats
Geen huurverhoging deel huurders Woonpunt
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen