Overslaan en naar de inhoud gaan

App voor werken over de grens gepresenteerd

Geplaatst opmaandag 6 maart 2017 - 22:20

VVD-minister Henk Kamp heeft in het stadhuis van Venlo een app over grensoverschrijdend werken in Duitsland of Nederland officieel gepresenteerd.

Daarop is algemene informatie te vinden over werken over de grens maar ook concrete banen.

Leerlingen
De app moet werken bij de buren aan beide kanten van de grens gemakkelijker maken en daarmee de kansen op de arbeidsmarkt vergroten.
De app is een initiatief van de Limburgse en Venlose VVD en de liberale FDP in de regio Niederrhein (Noord-Rijn Westfalen). Aan de app is de afgelopen maanden gewerkt. Zij is gemaakt door leerlingen van de Avans Hogeschool in Breda.

Toegankelijker
V
olgens fractievoorzitter Joost van den Akker van de VVD in het Limburgs Parlement moet de grens niet als hindernis maar als kans worden gezien. De app is een creatieve mogelijkheid om de arbeidsmarkt voor elkaars inwoners toegankelijker te maken, aldus Van den Akker.

Van Duitse kant was onder meer het liberale lid van de Landtag van Düsseldorf Dietmar Brockes uit de grensgemeente Nettetal aanwezig. De Landtag is het parlement van de deelstaat Noord-Rijn Westfalen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Timmermans: 'Verplicht solliciteren over grens slecht plan'
'Verheijen had probleem gehad als hij nog gedeputeerde was'
'Terugtreden Verheijen is onderdeel van partijafspraak'
Tol Venlo VVD
VVD geeft startschot voor petitie tegen Duits tolvignet
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen