Overslaan en naar de inhoud gaan

App voor direct contact met artsen ziekenhuis Weert

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 6:05

Een Limburgse primeur voor het Sint Jans Gasthuis in Weert: een app waarmee patiënten direct en veilig berichten kunnen sturen en ontvangen van artsen in het ziekenhuis.

De zogenaamde 'Beterdichtbij-App' moet het contact tussen patiënten en de artsen tijdens een behandeling makkelijker maken. Zo kunnen patiënten ook de minder urgente vragen op een gemakkelijke manier stellen.

Sauna
Peter Geerlings, cardioloog van het ziekenhuis, geeft aan dat mensen bijvoorbeeld een vraag kunnen stellen als 'kan ik daar toch mee in de sauna?' Als ze bijvoorbeeld een afwijking aan de hartklep hebben. Het is geen gebruikelijke app, zoals op de smartphone is te vinden. "Hier is het veiligheidsrisico helemaal gedekt. Bovendien kan ik zonder het geven van mijn 06-nummer toch makkelijk met patiënten appen", zegt Geerlings.

De proef begint binnenkort op een beperkt aantal afdelingen. Als dat allemaal goed uitpakt, gaat het hele ziekenhuis ermee aan de slag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen