Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

App voor direct contact met artsen ziekenhuis Weert

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 6:05

Een Limburgse primeur voor het Sint Jans Gasthuis in Weert: een app waarmee patiënten direct en veilig berichten kunnen sturen en ontvangen van artsen in het ziekenhuis.

De zogenaamde 'Beterdichtbij-App' moet het contact tussen patiënten en de artsen tijdens een behandeling makkelijker maken. Zo kunnen patiënten ook de minder urgente vragen op een gemakkelijke manier stellen.

Sauna
Peter Geerlings, cardioloog van het ziekenhuis, geeft aan dat mensen bijvoorbeeld een vraag kunnen stellen als 'kan ik daar toch mee in de sauna?' Als ze bijvoorbeeld een afwijking aan de hartklep hebben. Het is geen gebruikelijke app, zoals op de smartphone is te vinden. "Hier is het veiligheidsrisico helemaal gedekt. Bovendien kan ik zonder het geven van mijn 06-nummer toch makkelijk met patiënten appen", zegt Geerlings.

De proef begint binnenkort op een beperkt aantal afdelingen. Als dat allemaal goed uitpakt, gaat het hele ziekenhuis ermee aan de slag.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg verkiezingen
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Groene Loper Bezoek Koning Willem-Alexander
Uitgelicht
De koning bezoekt de A2-tunnels in Maastricht

Op 29 maart brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan de Groene Loper in Maastricht.
Volg 1Limburg en L1 voor alle informatie rondom dit bezoek.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen