Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

App voor direct contact met artsen ziekenhuis Weert

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 6:05

Een Limburgse primeur voor het Sint Jans Gasthuis in Weert: een app waarmee patiënten direct en veilig berichten kunnen sturen en ontvangen van artsen in het ziekenhuis.

De zogenaamde 'Beterdichtbij-App' moet het contact tussen patiënten en de artsen tijdens een behandeling makkelijker maken. Zo kunnen patiënten ook de minder urgente vragen op een gemakkelijke manier stellen.

Sauna
Peter Geerlings, cardioloog van het ziekenhuis, geeft aan dat mensen bijvoorbeeld een vraag kunnen stellen als 'kan ik daar toch mee in de sauna?' Als ze bijvoorbeeld een afwijking aan de hartklep hebben. Het is geen gebruikelijke app, zoals op de smartphone is te vinden. "Hier is het veiligheidsrisico helemaal gedekt. Bovendien kan ik zonder het geven van mijn 06-nummer toch makkelijk met patiënten appen", zegt Geerlings.

De proef begint binnenkort op een beperkt aantal afdelingen. Als dat allemaal goed uitpakt, gaat het hele ziekenhuis ermee aan de slag.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen