Overslaan en naar de inhoud gaan

App tegen drugsverslaving

Geplaatst opdinsdag 23 september 2014 - 15:54

Via een app op de smartphone voorkomen dat een jongere verslaafd raakt aan softdrugs. Dat idee wil de gemeente Maastricht uitvoeren.

De gemeente heeft een subsidie-aanvraag ingediend bij de provincie Limburg. Maastricht wil de app ontwikkelen samen met Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool en Mondriaan.

Groen
Jongeren dienen een soort dagboekje bij te houden. Als ze dan bijvoorbeeld een week niet blowen, kleurt hun agenda groen. Of ze behalen een volgend level binnen de app. Dat moet hen uitdagen om minder te gaan blowen.

Lees meer hierover in Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad van woensdag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe waarschuwings-app ambulancedienst werkt niet
Heerlense studente ontwikkelt studiekeuze app
Minder studenten voor Zuyd Hogeschool
Juridische huurhulp voor studenten Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen