Overslaan en naar de inhoud gaan

App ondersteunt cliënten voor start ggz-behandeling

Geplaatst opmaandag 9 november 2020 - 17:39

Ggz-instelling Mondriaan heeft een app gelanceerd die cliënten ondersteunt in de periode voorafgaand aan hun behandeling.

De app genaamd Patient Journey is onderdeel van de maatregelen die Mondriaan treft om wachtlijsten binnen de ggz in te korten tot de richtlijn van maximaal veertien weken.

Ondersteuning
"De app biedt houvast gedurende een periode die onvermijdelijk is. Tussen aanmelding, beoordeling, intake en behandeling zitten minimaal een aantal weken wachttijd, daaraan ontkomen we niet", zegt projectleider Johan Brugmans. De app geeft de cliënt informatie over de ggz en biedt ondersteuning in aanloop naar een intake en behandeling. Op die manier is de cliënt voorbereid op het proces en wint de behandelaar tijd, omdat de app al de noodzakelijke informatie verstrekt. "Het is een klein bouwsteentje dat perfect past in deze tijd waarin online behandeling in opkomst is", aldus Brugmans.

De toekomst
Mondriaan werkt ook op andere manieren aan het inkorten van de wachtlijsten. "In Zuid-Limburg pakken we deze problematiek regionaal aan", zegt Jean-Paul Essers, voorzitter van de Raad van Bestuur. Door te bellen met de cliënt, die op de wachtlijst staat, kijkt Mondriaan naar de 'actuele zorgvraag en de bereidheid van de cliënt om naar een andere aanbieder over te stappen als die sneller de juiste behandeling kan bieden'.

Ook maakt de ggz-instelling een nieuwe inschatting van de complexiteit van de zorgvraag. De app kan een bijdrage leveren in de voorbereiding op online behandelen. Dat heeft volgens Essers de toekomst. "De app behoudt, ook na behandeling, zijn waarde en kan blijvend ondersteuning bieden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen