Overslaan en naar de inhoud gaan

App moet dyslectische kinderen in zomer aan het lezen krijgen

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 16:47

Kinderen met dyslexie moeten met een nieuwe app aangespoord worden om meer te gaan lezen in de zomermaanden.

Onderwijszorg Nederland (ONL) en de onderwijsadviesbureaus van EDventure hebben de app woensdag in Ysselsteyn gelanceerd.

Bekende kinderboeken
De app 'Pelle op reis' is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar. Daarin worden verschillende teksten gebruikt waaronder ook teksten uit bekende kinderboeken. De ontwikkelaar hoopt hiermee de kinderen te prikkelen om zo het hele boek te gaan lezen. Ook wil hij de kinderen met dyslexie spelenderwijs laten ontdekken welk soorten tekst zij misschien wel graag lezen.

Leeskilometers
Volgens dyslexiebehandelaar Vicky de Bruijn is het heel belangrijk dat kinderen meters blijven maken met lezen, en kan deze app daar aan bijdragen. "De app is geen vervanging voor de dyslexielessen die ik geef, maar een mooie aanvulling om in de zomervakantie door te blijven gaan met lezen. Voor kinderen met dyslexie is het heel belangrijk veel 'leeskilometers' te maken, zodat de letters beter geautomatiseerd worden en het lezen veel vloeiender en gemakkelijker gaat verlopen."

Spelletje
Daan Pouwels (9) heeft enkelvoudige dyslexie, een ernstige vorm van dyslexie, en vindt de app leuk, omdat de tekst die hij moet lezen ook door de app voorgelezen wordt. Dat maakt het voor hem makkelijker. "Want je leest ook en bent een soort van spelletje aan het doen. Als je leest in de vakantie ga je niet achteruit."

De app is gratis verkrijgbaar in de appstore voor kinderen die onder behandeling zijn voor dyslexie. Kinderen die niet onder behandeling zijn kunnen de app tegen een kleine vergoeding downloaden.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen