Overslaan en naar de inhoud gaan

App moet dyslectische kinderen in zomer aan het lezen krijgen

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 16:47

Kinderen met dyslexie moeten met een nieuwe app aangespoord worden om meer te gaan lezen in de zomermaanden.

Onderwijszorg Nederland (ONL) en de onderwijsadviesbureaus van EDventure hebben de app woensdag in Ysselsteyn gelanceerd.

Bekende kinderboeken
De app 'Pelle op reis' is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar. Daarin worden verschillende teksten gebruikt waaronder ook teksten uit bekende kinderboeken. De ontwikkelaar hoopt hiermee de kinderen te prikkelen om zo het hele boek te gaan lezen. Ook wil hij de kinderen met dyslexie spelenderwijs laten ontdekken welk soorten tekst zij misschien wel graag lezen.

Leeskilometers
Volgens dyslexiebehandelaar Vicky de Bruijn is het heel belangrijk dat kinderen meters blijven maken met lezen, en kan deze app daar aan bijdragen. "De app is geen vervanging voor de dyslexielessen die ik geef, maar een mooie aanvulling om in de zomervakantie door te blijven gaan met lezen. Voor kinderen met dyslexie is het heel belangrijk veel 'leeskilometers' te maken, zodat de letters beter geautomatiseerd worden en het lezen veel vloeiender en gemakkelijker gaat verlopen."

Spelletje
Daan Pouwels (9) heeft enkelvoudige dyslexie, een ernstige vorm van dyslexie, en vindt de app leuk, omdat de tekst die hij moet lezen ook door de app voorgelezen wordt. Dat maakt het voor hem makkelijker. "Want je leest ook en bent een soort van spelletje aan het doen. Als je leest in de vakantie ga je niet achteruit."

De app is gratis verkrijgbaar in de appstore voor kinderen die onder behandeling zijn voor dyslexie. Kinderen die niet onder behandeling zijn kunnen de app tegen een kleine vergoeding downloaden.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen