Overslaan en naar de inhoud gaan

App moet dyslectische kinderen in zomer aan het lezen krijgen

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 16:47

Kinderen met dyslexie moeten met een nieuwe app aangespoord worden om meer te gaan lezen in de zomermaanden.

Onderwijszorg Nederland (ONL) en de onderwijsadviesbureaus van EDventure hebben de app woensdag in Ysselsteyn gelanceerd.

Bekende kinderboeken
De app 'Pelle op reis' is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar. Daarin worden verschillende teksten gebruikt waaronder ook teksten uit bekende kinderboeken. De ontwikkelaar hoopt hiermee de kinderen te prikkelen om zo het hele boek te gaan lezen. Ook wil hij de kinderen met dyslexie spelenderwijs laten ontdekken welk soorten tekst zij misschien wel graag lezen.

Leeskilometers
Volgens dyslexiebehandelaar Vicky de Bruijn is het heel belangrijk dat kinderen meters blijven maken met lezen, en kan deze app daar aan bijdragen. "De app is geen vervanging voor de dyslexielessen die ik geef, maar een mooie aanvulling om in de zomervakantie door te blijven gaan met lezen. Voor kinderen met dyslexie is het heel belangrijk veel 'leeskilometers' te maken, zodat de letters beter geautomatiseerd worden en het lezen veel vloeiender en gemakkelijker gaat verlopen."

Spelletje
Daan Pouwels (9) heeft enkelvoudige dyslexie, een ernstige vorm van dyslexie, en vindt de app leuk, omdat de tekst die hij moet lezen ook door de app voorgelezen wordt. Dat maakt het voor hem makkelijker. "Want je leest ook en bent een soort van spelletje aan het doen. Als je leest in de vakantie ga je niet achteruit."

De app is gratis verkrijgbaar in de appstore voor kinderen die onder behandeling zijn voor dyslexie. Kinderen die niet onder behandeling zijn kunnen de app tegen een kleine vergoeding downloaden.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen