Overslaan en naar de inhoud gaan

App moet dyslectische kinderen in zomer aan het lezen krijgen

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 16:47

Kinderen met dyslexie moeten met een nieuwe app aangespoord worden om meer te gaan lezen in de zomermaanden.

Onderwijszorg Nederland (ONL) en de onderwijsadviesbureaus van EDventure hebben de app woensdag in Ysselsteyn gelanceerd.

Bekende kinderboeken
De app 'Pelle op reis' is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar. Daarin worden verschillende teksten gebruikt waaronder ook teksten uit bekende kinderboeken. De ontwikkelaar hoopt hiermee de kinderen te prikkelen om zo het hele boek te gaan lezen. Ook wil hij de kinderen met dyslexie spelenderwijs laten ontdekken welk soorten tekst zij misschien wel graag lezen.

Leeskilometers
Volgens dyslexiebehandelaar Vicky de Bruijn is het heel belangrijk dat kinderen meters blijven maken met lezen, en kan deze app daar aan bijdragen. "De app is geen vervanging voor de dyslexielessen die ik geef, maar een mooie aanvulling om in de zomervakantie door te blijven gaan met lezen. Voor kinderen met dyslexie is het heel belangrijk veel 'leeskilometers' te maken, zodat de letters beter geautomatiseerd worden en het lezen veel vloeiender en gemakkelijker gaat verlopen."

Spelletje
Daan Pouwels (9) heeft enkelvoudige dyslexie, een ernstige vorm van dyslexie, en vindt de app leuk, omdat de tekst die hij moet lezen ook door de app voorgelezen wordt. Dat maakt het voor hem makkelijker. "Want je leest ook en bent een soort van spelletje aan het doen. Als je leest in de vakantie ga je niet achteruit."

De app is gratis verkrijgbaar in de appstore voor kinderen die onder behandeling zijn voor dyslexie. Kinderen die niet onder behandeling zijn kunnen de app tegen een kleine vergoeding downloaden.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen