Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Apotheken moeten niet gebruikte medicijnen retour nemen'

Geplaatst opwoensdag 20 september 2017 - 20:12

De SP in Provinciale Staten vindt dat burgers veel makkelijker hun niet gebruikte medicijnen moeten kunnen inleveren bij een apotheek.

Nu verdwijnen er veel te veel medicijnen via het riool in het water van de Maas, dat weer als drinkwater wordt gebruikt.

Gebruikte medicijnen
De partij heeft hierover vragen gesteld aan het provinciebestuur. Die zou alle apotheken in Limburg moeten dwingen om niet gebruikte medicijnen weer in te nemen.

Groot alarm
Deze week sloeg het waterschap alarm. Via het toilet belanden jaarlijks duizenden kilo's resten van medicijnen in het riool. Om dat probleem aan te pakken wordt nu overleg met Belgie en Duitsland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen