Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apotheken moeten niet gebruikte medicijnen retour nemen'

Geplaatst opwoensdag 20 september 2017 - 20:12

De SP in Provinciale Staten vindt dat burgers veel makkelijker hun niet gebruikte medicijnen moeten kunnen inleveren bij een apotheek.

Nu verdwijnen er veel te veel medicijnen via het riool in het water van de Maas, dat weer als drinkwater wordt gebruikt.

Gebruikte medicijnen
De partij heeft hierover vragen gesteld aan het provinciebestuur. Die zou alle apotheken in Limburg moeten dwingen om niet gebruikte medicijnen weer in te nemen.

Groot alarm
Deze week sloeg het waterschap alarm. Via het toilet belanden jaarlijks duizenden kilo's resten van medicijnen in het riool. Om dat probleem aan te pakken wordt nu overleg met Belgie en Duitsland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen