Stil wijndruif viognier apostelhoeve (17 sep 2020)

Maastrichts wijndomein neemt risico met kwetsbare druif

Als eerste wijndomein van Nederland gaat de Maastrichtse Apostelhoeve met de Viognier aan de slag. Dat is een klimaatgevoelige druif, weet domeineigenaar Mathieu Hulst.

wijnoogst vroeg apostelhoeve 2020 wijn (17 sep 2020)
Klimaatverandering vervroegt Limburgse wijnoogst

Door de klimaatverandering begint de druivenoogst bij de Limburgse wijngaarden steeds vroeger.

Apostelhoeve Maastricht Cuvée XII Wijngids (15 okt 2019)
Maastrichtse wijn als enige van Nederland in Wijngids

Een van de wijnen van de Apostelhoeve in Maastricht is als enige Nederlandse wijn opgenomen in de internationale Wijngids.

Video: Wijnoogst later begonnen door flinke regenval

De oogst bij wijngaard de Apostelhoeve in Maastricht is woensdag begonnen. Nu wordt duidelijk of 2017 de boeken in gaat als een goed wijn jaar.

Douwe Bob geniet met volle teugen van Limburgse lekkernij

Zanger Douwe Bob is op bezoek in Limburg. En hij geniet met volle teugen van de bourgondische levensstijl waar onze provincie om bekend staat. Hij is vooral te spreken over de Limburgse wijn.

Limburgse wijnboer stevent af op recordjaar

Wijnboer Matthieu Hulst van de Apostelhoeve in Maastricht stevent af op een recordjaar. Door de natte aanloop en vervolgens de mooie zomer zou het een topoogst kunnen worden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV