Conflict RvC L1_HD

Ondernemingskamer heeft veel macht bij bedrijfsonderzoek L1

"Het is een vorm van inquisitie waar de hertog van Alva zijn vingers bij zou aflikken." Dat zegt Huub Willems, oorspronkelijk uit Sittard, over de bevoegdheden van een onderzoeker die in opdracht van de Ondernemingskamer de gang van zaken binnen een bedrijf analyseert.

Staking, personeel L1 legt werk neer (3 feb 2021)
Personeel L1 steunt ultimatum, OR schakelt vakbond in

Nagenoeg het voltallige personeel van L1 steunt de eis van de ondernemingsraad, dat de Raad van Commissarissen vóór 15 februari met een oplossing moet komen voor de 'onhoudbare situatie' binnen de regionale omroep.

demo L1
Raad van Commissarissen L1 stapt naar Ondernemingskamer

De Raad van Commissarissen van L1 stapt naar de Ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam, met de vraag of die een onderzoek kan instellen naar 'de gang van zaken binnen L1'.

Conflict RvC L1_HD
L1-directeur trekt privacyreglement in na 'commotie'

De in opspraak geraakte L1-directeur Peter Elbers heeft het door hem voorgestelde privacyreglement ingetrokken.

L1
Vragen in Tweede Kamer over crisis bij omroep L1

SP-kamerlid Peter Kwint heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld over de crisis bij regionale omroep L1.

Actie / werkonderbreking personeel L1 d.d. 4 februari (04 feb 2021)
Crisis bij L1: weer werkonderbreking

Het personeel van L1 houdt donderdag voor de tweede dag op rij een werkonderbreking van 12:30 tot 13:30 uur. De werknemers beraden zich op vervolgacties. Het overleg van de Ondernemingsraad met de Raad van Commissarissen van L1 woensdagavond heeft geen concreet resultaat opgeleverd om de bestuurlijke crisis op te lossen.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane