Overslaan en naar de inhoud gaan

'Aparte melding moslimhaat geen goed idee'

Geplaatst opmaandag 15 december 2014 - 13:30

Woordvoerder Stefan Zentveld van de El Houda-moskee in Geleen vindt het geen goed idee om moslimhaat apart op te nemen in een politie-aangifte.

Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch is met dat idee gekomen.

Discriminatie
Marchouch zegt dat veel religieus getint geweld tegen bijvoorbeeld moskeeën nu nog gewoon geregistreerd wordt als vernieling of bekladding, terwijl er eigenlijk sprake is van discriminatie. Maar Zentveld vindt dat er geen onderscheid gemaakt mag worden tussen geweld tegen moskeeën of geweld tegen bijvoorbeeld katholieke kerken of synagoges.

Draagvlak
Ook vindt de woordvoerder van de Geleense moskee dat moskeeën vooral zelf moeten zorgen dat ze draagvlak hebben in de buurt waar ze zitten. De El Houda-moskee is in het verleden slechts één keer doelwit geweest van een vervelende actie. Dat was een jaar geleden toen de moskee verhuisde naar een nieuwe plek. Onbekenden hadden daar twee varkenskoppen neergelegd. "Maar op dat incident na leeft de moskee al decennia lang in vrede met de buurt."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moskee op slot na inval, moslims bidden op straat
Overtreden moskeeverbod: schuldig zonder straf
Brunssum en Maastricht in gesprek met salafisten
Voorzitter moskee Al-Houda in Geleen zat vast in Libanon
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen