Overslaan en naar de inhoud gaan

'Aparte melding moslimhaat geen goed idee'

Geplaatst opmaandag 15 december 2014 - 13:30

Woordvoerder Stefan Zentveld van de El Houda-moskee in Geleen vindt het geen goed idee om moslimhaat apart op te nemen in een politie-aangifte.

Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch is met dat idee gekomen.

Discriminatie
Marchouch zegt dat veel religieus getint geweld tegen bijvoorbeeld moskeeën nu nog gewoon geregistreerd wordt als vernieling of bekladding, terwijl er eigenlijk sprake is van discriminatie. Maar Zentveld vindt dat er geen onderscheid gemaakt mag worden tussen geweld tegen moskeeën of geweld tegen bijvoorbeeld katholieke kerken of synagoges.

Draagvlak
Ook vindt de woordvoerder van de Geleense moskee dat moskeeën vooral zelf moeten zorgen dat ze draagvlak hebben in de buurt waar ze zitten. De El Houda-moskee is in het verleden slechts één keer doelwit geweest van een vervelende actie. Dat was een jaar geleden toen de moskee verhuisde naar een nieuwe plek. Onbekenden hadden daar twee varkenskoppen neergelegd. "Maar op dat incident na leeft de moskee al decennia lang in vrede met de buurt."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Moskee op slot na inval, moslims bidden op straat
Overtreden moskeeverbod: schuldig zonder straf
Brunssum en Maastricht in gesprek met salafisten
Voorzitter moskee Al-Houda in Geleen zat vast in Libanon
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen