Overslaan en naar de inhoud gaan

'Aparte melding moslimhaat geen goed idee'

Geplaatst opmaandag 15 december 2014 - 13:30

Woordvoerder Stefan Zentveld van de El Houda-moskee in Geleen vindt het geen goed idee om moslimhaat apart op te nemen in een politie-aangifte.

Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch is met dat idee gekomen.

Discriminatie
Marchouch zegt dat veel religieus getint geweld tegen bijvoorbeeld moskeeën nu nog gewoon geregistreerd wordt als vernieling of bekladding, terwijl er eigenlijk sprake is van discriminatie. Maar Zentveld vindt dat er geen onderscheid gemaakt mag worden tussen geweld tegen moskeeën of geweld tegen bijvoorbeeld katholieke kerken of synagoges.

Draagvlak
Ook vindt de woordvoerder van de Geleense moskee dat moskeeën vooral zelf moeten zorgen dat ze draagvlak hebben in de buurt waar ze zitten. De El Houda-moskee is in het verleden slechts één keer doelwit geweest van een vervelende actie. Dat was een jaar geleden toen de moskee verhuisde naar een nieuwe plek. Onbekenden hadden daar twee varkenskoppen neergelegd. "Maar op dat incident na leeft de moskee al decennia lang in vrede met de buurt."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Moskee op slot na inval, moslims bidden op straat
Overtreden moskeeverbod: schuldig zonder straf
Brunssum en Maastricht in gesprek met salafisten
Voorzitter moskee Al-Houda in Geleen zat vast in Libanon
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen