Overslaan en naar de inhoud gaan

Aod òp Nuj zoekt geld na afblazen subsidie

Geplaatst opvrijdag 26 september 2014 - 14:19

Carnavalsevenement Aod òp Nuj in Heerlen wil via crowdfunding geld binnenhalen, nu de gemeente geen subsidie geeft.

Omdat Aod òp Nuj op 10 november samenvalt met de nationale herdenking van de ramp met vlucht MH17, heeft de gemeente Heerlen besloten om geen subsidie te geven aan het evenement. Het gemeentebestuur vindt het niet gepast om op die dag een groot feest te houden.

Geldschieters
De organiserende stichting Sjpas en Cultuur Parkstad is op zoek naar andere geldschieters, en maakt daarvoor onder meer gebruik van crowdfunding-website voorjebuurt.nl. De organisatie zegt dat tijdens Aod òp Nuj wel wordt stilgestaan bij de ramp in Oekraïne.

Roermond
De opening van het carnavalsseizoen op 10 november in Roermond is wel afgelast vanwege de herdenking. Ook de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge SLV vindt het niet gepast die avond feest te vieren.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aod op Nuj in Heerlen, 2013
Advies carnavalsverenigingen: 'Geen Aod op Nuj'
Mheer viert Aod òp Nuj op herdenkingsdag MH17
Opening carnavalsseizoen Heerlen gaat door ondanks advies
Aod op Nuj in Heerlen, 2013
Gedicht en trompetsaluut bij opening carnaval Heerlen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen