Overslaan en naar de inhoud gaan

ANWB: zorg voor paraplu en genoeg water in je auto

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2020 - 11:32

Ga je met de auto vanuit Limburg naar de kust, je vakantiebestemming of maak je een andere lange autorit? Neem dan voldoende water en een paraplu mee in je auto.

"Zo bescherm je jezelf tegen de brandende zon als je bij pech je auto uit moet", adviseert de ANWB. Sta je toch met pech langs de snelweg, dan zou je niet te lang hoeven wachten op hulp.

Hitteprotocol
Rijkswaterstaat heeft het hitteprotocol van stal gehaald: dat betekent dat gestrande automobilisten extra snel geholpen worden. "Het voertuig en de mensen worden meegenomen naar een schaduwrijke plek waar ook water aanwezig is waar ze dan verder worden geholpen", laat een woordvoerster weten.

'Airco niet te laag'
De ANWB geeft nog een tip over de airco. "Zet deze temperatuur niet lager dan 6 graden onder de buitentemperatuur. Daarmee voorkom je klachten als verkoudheid of hoofd- en keelpijn."

Vakantieverkeer
Komende zaterdag is het in Frankrijk 'zwarte zaterdag'. Op die dag gaan miljoenen mensen naar hun vakantieadres of keren ze juist terug. Ook Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italiƫ staat een druk weekend te wachten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen