File stockfoto

Ongeluk A73: Roertunnel korte tijd dicht

Op de A73 bij de Roertunnel is woensdagochtend een ongeluk gebeurd.

File op snelweg (14 sep 2019)
A67 bij Venlo dicht vanwege spoedreparatie

Door een spoedreparatie is de A67 tussen de Duitse grens en Venlo donderdagochtend dicht.

station horst sevenum sneeuw (7 feb 2021)
Koudegolf in Limburg: hoe overleef je de vrieskou?

De temperatuur is gedaald tot onder het vriespunt. We zijn het bijna niet meer gewend. Ook de komende dagen kunnen we ons opmaken voor barre vrieskou. Met deze tips voor huis, tuin en auto overleef je het winterweer.

file roermond duitsers
64 procent minder files in Limburg door thuiswerken

Het aantal files in Limburg is in 2020 met 64 procent afgenomen ten opzichte van 2019.

Parkeergarage Vrijthof
Parkeergarage Vrijthof best, Roermond slechtst van Limburg

De parkeergarage onder het Vrijthof in Maastricht is volgens een ANWB-test de beste van Limburg. De garage in het centrum krijgt een 8,3.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane