lockdown, opsluiting, coronavirus, corona, mondkapje, binnen zitten, isolatie, quarantaine (stock) _HD

'Onderzoek naar hoge aantal coronabesmettingen Venlo'

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat een onderzoek uitvoeren naar de oorzaak van de hoge coronabesmettingen in Venlo en omstreken.

Antoin Scholten (31 mei 2020)
Scholten: 'Blij dat kabinet in beroep gaat voor avondklok'

Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, hoopt dat mensen toch thuisblijven ondanks het besluit van de rechter om de avondklok te schrappen.

Drugsdealer deal drugs verkoop cocaïne
Drugs dealen doet man de das om: dwangsom van 5000 euro

Een man uit Blerick moet een dwangsom van 5000 euro betalen aan de gemeente Venlo. Hij werd namelijk voor de tweede keer door de politie aangehouden voor het dealen van drugs op straat.

Venlo Avondklokrellen (25 jan 2021)
Ondernemend Venlo kan rekenen op steun gemeente na rellen

De gemeente Venlo gaat als het nodig is ondernemers helpen, die schade hebben opgelopen door de avondklokrellen.

Venlo avondklok rellen (25 jan 2021)
Geen verbod op demonstraties na avondklokrellen

De burgemeesters van het Veiligheidsberaad hebben maandag afgesproken dat demonstreren voortaan alleen mag met een maximaal aantal mensen, bij daglicht en als er voldoende ruimte is op aangewezen locaties.

Venlo avondklok rellen (25 jan 2021)
Scholten stelt noodverordening in voor Venlo

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft naar aanleiding van de avondklokrellen zondagavond een noodverordening ingesteld voor Venlo, Blerick en Tegelen. De noodverordening gaat meteen in.

Winkel vernield in Venlo, rellen, avondklok (24 jan 2021)
Scholten overweegt extra bevoegdheden voor Venlose politie

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo overweegt om de politie in zijn stad voorlopig meer bevoegdheden te geven. "In elk geval zolang de avondklok van kracht is."

Antoin Scholten (9 okt 2020)
Scholten achter avondklok: 'Maar er komt geen heksenjacht'

Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, staat achter het besluit om een avondklok in te voeren.

drugsdeal echt (13 sep 2020)
Burgemeester Venlo legt dwangsom op aan straatdealers

Twee Blerickenaren hebben van burgemeester Antoin Scholten van Venlo een last onder dwangsom opgelegd gekregen voor drugshandel op straat. Bij een volgende overtreding moeten de dealers diep in hun buidel tasten.

vuurwerk (1 jan 2021)
Veel animo voor vuurwerkverbod in Limburg

Voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord en burgemeester van Venlo Antoin Scholten is voorstander van een vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane