antistoffen Kessel

Video: Kesselnaren laten bloed voor de derde keer testen

Zo'n 100 inwoners van Kessel laten opnieuw hun bloed afnemen, voor een test naar het coronavirus.

VieCuri (19 mrt 2020)
VieCuri gaat personeel testen op corona antistoffen

Het VieCuri Medisch Centrum gaat meedoen aan een grootschalig onderzoek naar antistoffen voor het coronavirus onder ziekenhuismedewerkers in Nederland. Het ziekenhuis, met vestigingen in Venlo en Venray, zegt dat het onderzoek een wens van vele medewerkers is.

corona virus coronavirus microscoop onderzoek reageerbuisje bloed (stock)
Limburgers en Brabanders hebben vaker antistoffen in bloed

Bloeddonoren uit Limburg en een deel van Noord-Brabant hebben een stuk vaker antistoffen tegen het coronavirus in hun bloed dan inwoners van andere provincies. Bloedbank Sanquin constateert dat uit een nadere analyse van de ruim 7000 bloedmonsters die tussen 9 en 18 mei zijn getest.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV