Overslaan en naar de inhoud gaan

Antiekhandelaar hoopvol: 'Ooit komt de interesse terug'

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 10:09

Antiekhandelaar Joost Kisters uit Maastricht denkt dat de interesse voor antiek in de toekomst terugkomt.

Hij reageert op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek waaruit blijkt dat er steeds minder antiekzaken zijn in Nederland.

Daling
De consument koopt nog amper antieke meubels. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat sinds 2008 40 procent van de antiekzaken de deuren sloot. Toen waren er nog 1600 in Nederland, nu nog 960.

Donker
Kisters ziet dat de interesse de afgelopen jaren sterk is gedaald. "Antieke klokken zijn helemaal niet gewild terwijl het toch heel veel vakmanschap is. Het is allemaal handwerk. Op dit moment is er niet veel vraag naar. Mensen willen hun huis niet meer inrichten met donkerbruine meubels, koper en tin."

Hoop
Toch blijft de handelaar hoopvol. "Er zal een tijd komen dat nieuwe generaties weer veel interesse krijgen in antiek." Tot die tijd moeten de antiekzaken creatief zijn om te kunnen overleven. Kisters biedt daarom ook brocante- en vintagespullen aan. "Wij zien dat daar meer vraag naar is", zegt de antiekhandelaar.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen