Overslaan en naar de inhoud gaan

Antieke LTM-tram weer terug op Limburgse rails

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 7:55

Een trammetje dat midden vorige eeuw tussen Kerkrade, Heerlen en Sittard pendelde, is weer terug in Limburg.

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) heeft zich over de elektrische tram ontfermd, en gaat nu kijken wat ze met het trammetje gaat doen.

Den Haag
Trammotoragen LTM 610 werd in 1931 in gebruik genomen, en reed tot 1950 op de Zuid-Limburgse tramlijnen. De Limburgsche Tramweg Maatschappij stapte in die periode over op bussen, waarna het trammetje nog jaren dienst deed in Den Haag.

Omzwervingen
In 1965 werd de tram eindelijk buiten dienst gesteld en kwam het via-via bij het Spoorwegmuseum in Utrecht terecht. Die had er na een verbouwing in 2005 geen plaats meer voor, en droeg de tram over aan de ZLSM in Simpelveld. Daar werd het een tijdje opgeslagen, om daarna weer terug te gaan naar Den Haag. Daar is het weer opgeknapt em teruggebracht in dezelfde staat als waarin het ooit door Zuid-Limburg reed.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen