Overslaan en naar de inhoud gaan

Antieke LTM-tram weer terug op Limburgse rails

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 7:55

Een trammetje dat midden vorige eeuw tussen Kerkrade, Heerlen en Sittard pendelde, is weer terug in Limburg.

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) heeft zich over de elektrische tram ontfermd, en gaat nu kijken wat ze met het trammetje gaat doen.

Den Haag
Trammotoragen LTM 610 werd in 1931 in gebruik genomen, en reed tot 1950 op de Zuid-Limburgse tramlijnen. De Limburgsche Tramweg Maatschappij stapte in die periode over op bussen, waarna het trammetje nog jaren dienst deed in Den Haag.

Omzwervingen
In 1965 werd de tram eindelijk buiten dienst gesteld en kwam het via-via bij het Spoorwegmuseum in Utrecht terecht. Die had er na een verbouwing in 2005 geen plaats meer voor, en droeg de tram over aan de ZLSM in Simpelveld. Daar werd het een tijdje opgeslagen, om daarna weer terug te gaan naar Den Haag. Daar is het weer opgeknapt em teruggebracht in dezelfde staat als waarin het ooit door Zuid-Limburg reed.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen