Overslaan en naar de inhoud gaan

Antieke foto's naar gemeentearchief Venlo

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 10:17

Een schriftje met meer dan 400 foto's uit het midden van de 19de eeuw is in handen gekomen van het Venlose gemeentearchief.

Dat meldt Omroep Venlo.

1858
In het schriftje staan 21 foto's die in Venlo gemaakt zijn, reden voor de stad om de antieke foto's aan te kopen. Op de foto's staat onder meer een bijeenkomst ter gelegenheid van de verjaardag van de toenmalige kroonprins Willem afgebeeld, in september 1858.

Fotograaf
De foto's zijn afkomstig van Flip Bool, voormalig directeur van het Nederlands fotoarchief. Hij kocht het schrift in 2011 voor 8.000 euro, zonder te weten hoe oud de foto's waren of wie de fotograaf was. Bool dateerde de foto's op het midden van de negentiende eeuw en ontdekte ook dat ze zijn gemaakt door militair arts Petrus Jan van der Grijp die tijdens zijn loopbaan in verschillende Nederlandse garnizoenssteden werkte.

Hoeveel de gemeente voor de foto's betaalde, is niet bekend. De provincie gaf in ieder geval 7.500 euro subsidie voor de aankoop.

Openbaar
Bool verkoopt de foto's aan Venlo omdat hij wil dat de afbeeldingen in een goede openbare collectie terechtkomen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen