Overslaan en naar de inhoud gaan

Antieke foto's naar gemeentearchief Venlo

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 10:17

Een schriftje met meer dan 400 foto's uit het midden van de 19de eeuw is in handen gekomen van het Venlose gemeentearchief.

Dat meldt Omroep Venlo.

1858
In het schriftje staan 21 foto's die in Venlo gemaakt zijn, reden voor de stad om de antieke foto's aan te kopen. Op de foto's staat onder meer een bijeenkomst ter gelegenheid van de verjaardag van de toenmalige kroonprins Willem afgebeeld, in september 1858.

Fotograaf
De foto's zijn afkomstig van Flip Bool, voormalig directeur van het Nederlands fotoarchief. Hij kocht het schrift in 2011 voor 8.000 euro, zonder te weten hoe oud de foto's waren of wie de fotograaf was. Bool dateerde de foto's op het midden van de negentiende eeuw en ontdekte ook dat ze zijn gemaakt door militair arts Petrus Jan van der Grijp die tijdens zijn loopbaan in verschillende Nederlandse garnizoenssteden werkte.

Hoeveel de gemeente voor de foto's betaalde, is niet bekend. De provincie gaf in ieder geval 7.500 euro subsidie voor de aankoop.

Openbaar
Bool verkoopt de foto's aan Venlo omdat hij wil dat de afbeeldingen in een goede openbare collectie terechtkomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen