Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Anti-kraakbewoners moeten weg uit zorgcomplex ouderen

Geplaatst opdinsdag 15 januari 2019 - 20:12

Een groot deel van de ongeveer 100 bewoners van het Gerlachuscomplex in Maastricht moet per 1 maart zijn woning verlaten.

Het gaat om anti-kraakbewoners die sinds juni 2016 het voormalige zorgcomplex bevolken. Dinsdag hebben de bewoners via een brief te horen gekregen dat ze hun tijdelijke woning uit moeten.

Zorgappartementen
In de lente wordt begonnen met de renovatie van tweederde van de 130 appartementen. Die komen na de verbouwing weer beschikbaar als aangepaste zorgappartementen waar ouderen zelfstandig kunnen wonen. Op dit moment wonen nog 11 ouderen in het zorgcentrum. Zij kunnen blijven wonen in een gedeelte van het complex dat pas na de oplevering van de andere appartementen wordt gerenoveerd.

Verkocht
In eerste instantie zou het complex gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwbouw. Maar vorig jaar verkocht de Mosae Zorggroep het zorgcentrum voor 6,5 miljoen euro aan een Duitse vastgoedonderneming.

Krappe woningmarkt
Maximus Vastgoedbeheer, dat in afwachting van de renovatie het gebouw beheert, zegt alles te zullen doen om de bewoners elders onder te brengen. Mark Bazen: "Maar anti-kraakbewoners weten natuurlijk ook dat ze zelf altijd een plan B moeten hebben als de bruikleen wordt opgezegd. Gezien de krapte op de woningmarkt in Maastricht is het moeilijk om zo’n groot aantal woningzoekenden in één keer elders onder te brengen. Buiten Maastricht is het aanbod groter. Misschien kunnen we daar nog mensen een anti-kraak woning aanbieden."

Uniek
Met de start van de renovatie komt er een einde aan een unieke manier van samenwonen. Om de leefbaarheid en veiligheid voor de oudere bewoners te waarborgen, werden de leeggekomen appartementen van ouderen die verkasten naar andere zorgcentra, aan jongeren aangeboden.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen