Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Anti-kraakbewoners moeten weg uit zorgcomplex ouderen

Geplaatst opdinsdag 15 januari 2019 - 20:12

Een groot deel van de ongeveer 100 bewoners van het Gerlachuscomplex in Maastricht moet per 1 maart zijn woning verlaten.

Het gaat om anti-kraakbewoners die sinds juni 2016 het voormalige zorgcomplex bevolken. Dinsdag hebben de bewoners via een brief te horen gekregen dat ze hun tijdelijke woning uit moeten.

Zorgappartementen
In de lente wordt begonnen met de renovatie van tweederde van de 130 appartementen. Die komen na de verbouwing weer beschikbaar als aangepaste zorgappartementen waar ouderen zelfstandig kunnen wonen. Op dit moment wonen nog 11 ouderen in het zorgcentrum. Zij kunnen blijven wonen in een gedeelte van het complex dat pas na de oplevering van de andere appartementen wordt gerenoveerd.

Verkocht
In eerste instantie zou het complex gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwbouw. Maar vorig jaar verkocht de Mosae Zorggroep het zorgcentrum voor 6,5 miljoen euro aan een Duitse vastgoedonderneming.

Krappe woningmarkt
Maximus Vastgoedbeheer, dat in afwachting van de renovatie het gebouw beheert, zegt alles te zullen doen om de bewoners elders onder te brengen. Mark Bazen: "Maar anti-kraakbewoners weten natuurlijk ook dat ze zelf altijd een plan B moeten hebben als de bruikleen wordt opgezegd. Gezien de krapte op de woningmarkt in Maastricht is het moeilijk om zo’n groot aantal woningzoekenden in één keer elders onder te brengen. Buiten Maastricht is het aanbod groter. Misschien kunnen we daar nog mensen een anti-kraak woning aanbieden."

Uniek
Met de start van de renovatie komt er een einde aan een unieke manier van samenwonen. Om de leefbaarheid en veiligheid voor de oudere bewoners te waarborgen, werden de leeggekomen appartementen van ouderen die verkasten naar andere zorgcentra, aan jongeren aangeboden.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1

Meest gelezen