Overslaan en naar de inhoud gaan

Anti-inbraaktip voor de zomer: ‘Ruim je tuin op!’

Geplaatst opdonderdag 13 juli 2017 - 16:53

Deze week is het zover, dan begint de zomervakantie in Limburg. Dit is ook meteen een periode waarin veel inbrekers toeslaan, want veel mensen zijn met vakantie.

Hans André de la Porte, woordvoerder van Vereniging Eigen Huis geeft daarom een aantal anti-inbraaktips.

Tuin en balkon
Om te beginnen is het handig, als je een tuin hebt, om kritisch te kijken naar wat daarin staat. "Laat niet te veel spullen in je tuin staan. Inbrekers willen nog weleens gebruik maken van ladders, kliko’s of zelfs schoppen. Dus berg alles op", vertelt André de la Porte. Heb je een balkon laat dan nooit de sleutel in het slot zitten. "Een raampje is zo ingetikt en dat maakt echt niet zoveel geluid als in de film. Dit kunnen dieven heel stil doen."

Social media
Het is misschien heel leuk om je vakantievoorpret te delen op Facebook of Instagram, maar verstandig is het niet. "Zo kunnen inbrekers op gemakkelijk wijze erachter komen dat je lekker met vakantie gaat en dat er binnenkort niemand thuis is."

Buren
`Beter een goede buur dan een verre vriend’ zeggen ze weleens. Tijdens de vakantieperiode is dit zeker het geval. "Vraag je buren om een oogje in het zeil te houden. Ook zou je kunnen vragen of ze je post dagelijks even uit de brievenbus willen halen, zeker als je dagelijks een krant ontvangt. Verder zou je kunnen vragen, als je een oprit hebt, of ze hun auto daar neer willen zetten. Zo lijkt het alsof er mensen thuis zijn."

Licht
Zorg ervoor dat op verschillende plekken, op verschillende tijden, in huis (ook op de bovenverdieping) licht brandt als het donker is. Dat kan met behulp van een schakelklok. "Ook is er tegenwoordig een tv-simulator. Hierdoor lijkt het net alsof de televisie aanstaat."

Speelgoed
Een heel opgeruimd huis achterlaten is misschien niet zo'n heel goed idee. "Laat wat speelgoed slingeren. Of zet wat koffiekopjes op tafel. Op deze manier maakt de woning een bewoonde indruk", aldus André de la Porte.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zo houd je inbrekers buiten de deur tijdens je vakantie
Woz woning geld ozb belasting huis_HD
Limburgse huizenbezitters dit jaar meer kwijt aan woonlasten
Limburg blijft populair onder vakantievierders
Vakantie aan de Maas: Het Zuid-Franse gevoel bij Eijsden
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen