Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Anoniem solliciteren bij provincie geen succes

Geplaatst opmaandag 27 november 2017 - 14:41

Een proef met anoniem solliciteren bij de provincie is geen succes gebleken. Het doel was om meer diversiteit in het personeelsbestand te creëeren.

In de praktijk bestond er echter te weinig diversiteit onder de sollicitanten.

Proef
Daarom concludeert CDA-gedeputeerde Ger Koopmans ook dat "het onwaarschijnlijk lijkt dat anoniem solliciteren het juiste instrument is om een divers personeelsbestand te creëren." De proef werd gehouden tussen januari en mei van dit jaar na een initiatief van de PvdA. In totaal deden er 299 sollicitanten mee.

Andere aanpak
Bij anoniem solliciteren worden de persoonsgegevens van sollicitanten in de eerste ronde anoniem gemaakt om ongelijkheid of vooringenomenheid bij de procedure tegen te gaan.
Maar als middel voor meer diversiteit blijkt het in het gouvernement in ieder geval niet te werken. Het provinciebestuur werkt nu aan een plan van aanpak om vanaf 2018 op een andere manier het beoogde doel te bereiken.

Maastricht
Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het rechtstreeks aanspreken van de doelgroepen en een ander promotiebeleid van de provincie.
Van de ruim 900 provinciale ambtenaren komt bijna een kwart uit Maastricht. Verder is de gemiddelde leeftijd van het personeel relatief hoog.

Ook werken er maar zo'n 70 ambtenaren die in een ander land zijn geboren. Daarom heeft gedeputeerde Koopmans eerder al laten weten 'dat het allemaal wat diverser mag' wat betreft de verdeling over de provincie, de verhouding jong-oud en afkomst.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen