Overslaan en naar de inhoud gaan

Anoniem solliciteren bij provincie geen succes

Geplaatst opmaandag 27 november 2017 - 14:41

Een proef met anoniem solliciteren bij de provincie is geen succes gebleken. Het doel was om meer diversiteit in het personeelsbestand te creëeren.

In de praktijk bestond er echter te weinig diversiteit onder de sollicitanten.

Proef
Daarom concludeert CDA-gedeputeerde Ger Koopmans ook dat "het onwaarschijnlijk lijkt dat anoniem solliciteren het juiste instrument is om een divers personeelsbestand te creëren." De proef werd gehouden tussen januari en mei van dit jaar na een initiatief van de PvdA. In totaal deden er 299 sollicitanten mee.

Andere aanpak
Bij anoniem solliciteren worden de persoonsgegevens van sollicitanten in de eerste ronde anoniem gemaakt om ongelijkheid of vooringenomenheid bij de procedure tegen te gaan.
Maar als middel voor meer diversiteit blijkt het in het gouvernement in ieder geval niet te werken. Het provinciebestuur werkt nu aan een plan van aanpak om vanaf 2018 op een andere manier het beoogde doel te bereiken.

Maastricht
Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het rechtstreeks aanspreken van de doelgroepen en een ander promotiebeleid van de provincie.
Van de ruim 900 provinciale ambtenaren komt bijna een kwart uit Maastricht. Verder is de gemiddelde leeftijd van het personeel relatief hoog.

Ook werken er maar zo'n 70 ambtenaren die in een ander land zijn geboren. Daarom heeft gedeputeerde Koopmans eerder al laten weten 'dat het allemaal wat diverser mag' wat betreft de verdeling over de provincie, de verhouding jong-oud en afkomst.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen