Overslaan en naar de inhoud gaan

Annuleren tour financiële strop voor Rieu: 'Het is heavy'

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 7:57

Dat André Rieu na amper één concert een streep moest zetten door zijn Amerikaanse tournee, doet de Maastrichtenaar financieel behoorlijk pijn.

"We zijn aan het kijken of we het financieel kunnen redden", zei Rieu in de uitzending van TV Show Op Reis op zondagavond.

Corona-maatregelen
Rieu annuleerde pal na zijn concert in Tampa (Florida) de rest van de tournee in de Verenigde Staten. Er stonden nog acht optredens op de rol in verschillende steden, maar vanwege door president Donald Trump aangekondigde maatregelen rondom het coronavirus, zag de stehgeiger zich genoodzaakt terug te keren naar Europa.

Lees ook: Coronavirus: André Rieu annuleert concerten in Amerika

Pauze
"Vlak voor het concert werd al duidelijk hoe de situatie was", zo zegt Rieu in het programma van Ivo Niehe. "Pierre zei toen al: houd er maar rekening mee dat dit het laatste concert is. In de pauze sprak Trump de natie toe en zei hij: ga niet naar evenementen. Tijdens de pauze wist ik al: iedereen moet naar huis. Dat is mijn eerste zorg. Ik ben daar met 110 man en daar draag ik verantwoording voor."

Rieu vertelt in de VS tegen zijn medewerkers dat de tournee geannuleerd is:

Video: L1

Geen medelijden
Zoon Pierre geeft aan dat dat financieel niet in de koude kleren gaat zitten. "Alles is geboekt: hotels, vluchten, containers, apparatuur. De afgelasting, alles naar huis sturen en alles weer terug hierheen sturen, hotels geven ons niet ons geld terug. De expediteur zal ook geen medelijden met ons hebben."

Eerder werd al aangegeven dat er gezocht wordt naar nieuwe data voor de gecancelde concerten en dat de tickets voor de geannuleerde concerten gewoon geldig blijven.

Heavy
"Ik hoop dat de regering een beetje coulant is naar de ondernemers in Nederland", zegt de orkestleider zelf. "Want het is heavy, kan ik je vertellen." Over de exacte hoogte van de schadepost doen vader en zoon Rieu geen uitspraken.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen